Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Курсовете по Java EE и ASP.NET в ТУ бяха спряни

Пиша тази статия на български, за да не се излагаме пред Европа и пред света с това, което се случва по българските университети.

Скръбната новина за всички колеги, които посещаваха безплатните курсове по практическа разработка на софтуер за платформите Java EE (http://javaeecourse.devbg.org) и .NET Framework и ASP.NET (https://softuni.bg), е че безплатните курсове бяха забранени от ръководството на ТУ-София с обяснението "защото така". Няма да коментирам с какво точно безплатното и доброволно обучение на студентите по съвременни софтуерни технологии и подготовката им за практическа работа в софтуерната индустрията пречи на Технически университет и на инженерното образование. По темата вече се изписаха стотици коментари и сред тях има мнения и на двете спорещи страни: http://javaeecourse.devbg.org/seminarat-za-dependency-injection-se-otmenq/.

Новините около спрените курсове в ТУ са няколко:

  1. Курсът по ASP.NET във ФМИ на СУ продължава.
  2. За курса по Java EE търсим нова учебна зала в друг университет или образователен център. Ако се намери зала, курсът ще бъде преместен там и ще остане безплатен.
  3. Дали и как ще протестират ощетените студенти ще реши Студентски съвет към ТУ.

Благодарим на всички, които ни подкрепяха за тези курсове и на студентите, които идваха и слушаха с интерес.

Comments (0)

Comments are closed.