Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Светлин Наков – председател на журито на студентската олимпиада по състезателно програмиране

По традиция Националната студентска олимпиада по състезателно програмиране се провежда всяка година от 22 години насам. Състезанието се организира по правилата на международната студентска олимпиада ACM ICPC. По традиция в участват между 20 и 30 отбора от всички елитни български университети.

champion-cup Тази година надпреварата ще се проведе в периода 13-15 май в Шуменски университет “Епископ Константин Преславски” и за председател на журито бях избран аз, тъй като съм дългогодишен състезател, многократен шампион от състезания и олимпиади по информатика и треньор на отбори по състезателно програмиране и не съм свързан пряко или непряко с нито един от отборите, които ще се състезават. Моя се пада отговорността да подбера подходящи задачи и да ръководя журито по време на състезанието.

Благодаря за организаторите на състезанието (домакините от ФМИ на Шуменски университет) и на доц. Краси Манев, дългогодишен треньор и основен двигател на Студентските олимпиади на отборите на Софийски университет, за указаното доверие.

Повече детайли около най-голямото студентско състезание по алгоритмично програмиране можете да намерите на неговия официялен уеб сайт: XXIII Републиканска студентска олимпиада по програмиране – Шумен – 13-14 май 2011 г.

Успех на всички състезатели!

Comments (5)

5 Responses to “Светлин Наков – председател на журито на студентската олимпиада по състезателно програмиране”

 1. Марио says:

  Спомням си как разправя, че понеже си ни обучавал нямало да те вземат. Поне вече знам, че ще има поне един компетентен човек в журито.

 2. Milo Sredkov says:

  Няма лошо човек да се саморекламира (стига да е малко по-деликатно), но според мен постът ти би трябвало поне да съдържа и благодарност за оказаната чест.

 3. nakov says:

  Марио: става въпрос за студентската олимпиада и то по програмиране, не за олимпиадата по ИТ за ученици.

 4. nakov says:

  Мило, прав си!

 5. Milo Sredkov says:

  Така звучи по-добре 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT