Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Награждаване на най-добре представилите се в курса на Академията на Телерик – Web Front-End Development 2011

Академията на Телерик тази година организира за първи път курса  „Web Front-End Development“, който предоставя основни знания и умения за създаване на уеб front-end приложения с HTML, CSS, JavaScript и jQuery. Обучението даде възможност на стотици младежи и девойки да се запознаят с основните концепции и технологии за разработка на front-end приложения и съвременни уеб сайтове, както и практически умения за изграждане на блогове и уеб портали със CMS системи като WordPress и др. Изучаваните теми наблягат на съвременните стандарти за изграждане на уеб front-end приложения като HTML5 и CSS3.

Край на първата част от курса Web Front-End Development

В края на месец юли 2011 г. приключи първата част от курса на Telerik Academy, в който взеха участие над 400 човека – младежи и девойки на различна възраст и от различни университети, обединени от желанието да започнат своето професионалното развитие като Front-End разработчици.
В края на курса участниците трябваше да изготвят и защитят практически проект, който тества всички придобити до момента умения (рязане на сайт, изготвяне на висококачествени XHTML файлове, композиция на сайта, оптимизация на изображенията, проверка качеството на кода и др.).

Сертификати

Най-добре представилите се по време на курса, които успешно предадоха и защитиха отлично своите проекти, получиха индивидуални сертификати, подписани и връчени им от д-р Светлин Наков и част от лекторите в курса.

Web Front-End Development Certificates 2011

Двадесет и деветимата шампиони на курса се запознаха с един от Front-End екипите на Телерик и зададоха всички свои въпроси, свързани с професията и компанията, след което получиха специални награди и сертификати за своите постижения и отлични резултати по време на курса.

Класиране

Име

Университет

Общ резултат

Pavel Kolev

Sofia University “St. Kliment Ohridski”

107

Ivaylo Hristov

 

95

Yarov Ivanov

 

91

Zlatko Zlatev

 

90.5

Viktor Bukurov

 

85

Iliya Penev

Technical University – Sofia

84

Jeina Peleva

 

83

Tsvetelina Dimitrova

 

82.5

Yoana Nikolova

 

82

Elena Bulanova

 

81.5

Stefan Nikolov

 

81

Radoslav Totalov

 

81

Ivana Gjorgeva

 

81

Petar Angelov

 

81

Nevena Vlaseva

 

80.5

Tsvetan Stoyanov

 

79.5

Emil Gotsev

 

79

Tsvetomir Nikolov

 

79

Gabriel Kotev

Technical University – Sofia

78.5

Ivan Ivanov

Technical University – Sofia

78.5

Ivan Vasilev

 

78.5

Teodora Maneva

 

78

Nadya Ruskova

 

78

Hristo Stalev

 

78

Boyan Boev

Sofia University “St. Kliment Ohridski”

77

Georgi Bilyukov

Technical University – Sofia

77

Velin Vangelov

Sofia University “St. Kliment Ohridski”

77

Kiril Vandov

 

76.5

Lazar Sestrimski

Technical University – Sofia

76

Web Front-End Nagrazhdavane 2011

Честито на всички шампиони! Очакваме ви и във втората част на курса: Advanced Web Front-End Development, когато ще продължим нашето обучение с разработка на динамични HTML5 front-end приложения с JavaScript, jQuery, AJAX, RESTful Web services и JSON.

Безплатни видеоуроци

Желаещите да научат основните концепции за разработка на уеб сайт, могат да гледат безплатно всички учебни материали от проведените обу­чения. Както и да се запознаят в детайли със съдържанието на курса от официалната му страница: https://softuni.bg.

Следващо издание на курса

Поради огромният интерес от страна студентите, очаквайте второ издание на курса Web Fornt-End Development, което ще стартира пролетта на 2012 г.

Онези от вас, които нямат търпение да стартират своето безплатно обучение, могат да разгледат и останалите курсове, които Академията на Телерик предлага: https://nakov.com/blog/2011/07/05/

Comments (1)

One Response to “Награждаване на най-добре представилите се в курса на Академията на Телерик – Web Front-End Development 2011”

  1. georgi says:

    честито на победителите курса е супер изгледал съм всички видео уроци и има какво да се научи.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT