Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Академия “Учители на бъдещето” – безплатно обучение за технологии в образованието

Академия за учители на бъдещетоСтрахотно съм ентусиазиран да обявя новия проект в подкрепа на българското образование, в който лично съм се ангажирал да преподавам: академия за учители на бъдещето.

Академията за дигитални учители е поредица безплатни обучения, които запознават учителите от началните, основните, средните училища и гимназиите със съвременни дигитални технологии за образованието и практическото им използване за целите на училищното образование.

В академията се изучават работата със съвременни дигитални инструменти, разработването на дигитално учебно съдържание, онлайн презентации, видео уроци и онлайн учебни курсове, както и комбинирането им с традиционните обучителни подходи.

Академията е насочена към учители и обучители, които искат да надградят уменията си, за да са в крак с дигиталното образование, дигиталните технологии и онлайн образователните инструменти, както и с някои образователни подходи към учениците от дигиталната епоха, които са израснали с телефон и в ръка и са денонощно в мрежата.

Кой може да се включи в обучението?

Академията “Учители на бъдещето” е подходяща както за учители по общообразователни предмети, така и за ИТ учители и обучители, които искат да въведат или разширят използването на дигитални инструменти и технологии в класната стая, да създават дигитално учебно съдържание и да провеждат онлайн обучения.

Академията дава възможност на учителите да надградят уменията си, за да са в крак с дигиталното образование, дигиталните технологии и онлайн образователни инструменти и с образователните подходи към учениците от дигиталната епоха.

Кога и къде?

Академията “Учители на бъдещето” ще се проведе присъствено в сградата гимназия за дигитални умения “СофтУни Светлина” от 27 юни 2019 г. в София и онлайн за всички участници, които предпочитат да се обучават дистанционно. Учебните присъствени дни са: 27 юни, 8 юли, 9 юли и 10 юли 2019 г. Видео запис от всички учебни занятия ще бъдат публикувани онлайн, както и всички учебните ресурси.

Обхват на обученията

Академията включа следните 4 модула:

  • Откриване – запознаване с предизвикателствата на дигиталната епоха за образованието, инструменти и подходи за съвременно дигитално образование, информация за академията “Учители на бъдещето”
  • Технологии в образованието – инструменти за дигитално образование в училище, платформи за обучение (LMS системи, Google Classroom), системи за презентиране на учебно съдържание (Prezi, PowerPoint, други), изграждане на електронно учебно съдържание, създаване на видео-уроци, видео запис и видео стрийминг
  • Комуникация с новите ученици – методика и иновативни подходи в образованието за работа с новите ученици от дигиталната епоха, холистично образование, игровизация в класната стая
  • Технически обучения за ИТ учители – участие в задълбочени технологични обучения по програмиране, дигитални изкуства и дигитален маркетинг (1-2 години интензивни практически обучения в програмите Software UniversitySoftUni CreativeSoftUni Digital и SoftUni Kids)

По време на обучението участниците ще разработват няколко практически проекта (домашни), с които ще трупат практически умения. Който се справи успешно с всички домашни, ще спечели възможност за безплатно участие в последния практически модул.

Преподаватели

Преподаватели в академията за дигителни учители на бъдещето са именити експерти от дигиталното образование:

  • Д-р Светлин Наков от СофтУни, дългогодишен преподавател, обучител и вдъхновител на хиляди млади хора и дързък реформатор в образованието
  • Веселина Радкова от дигитална гимназия “СофтУни Светлина”, дългогодишен педагог, иноватор и деятел за холистично образование
  • Д-р Ангел Марчев от Data Science Society, дългогодишен преподавател и иноватор в образованието
  • Иван Господинов от Образование без раници и гимназия “СофтУни Светлина”, дългогодишен иновативен и дигитален учител и образователен лидер
  • Михаил Стефанов от Мини Машини, дългогодишен корпоративен обучител по личностни и бизнес умения и деятел от неформалното образование за ученици

Как да се запиша?

Запишете се за безплатната академия за дигитални учители от сайта на инициативата:

Академия “Учители на бъдещето” – юни-юли 2019 г.

Участието е безплатно и без допълнителни ангажимент, свободно за всеки, който се запише онлайн или присъствено (по избор).

Завършилите получават удостоверение за професионално обучение от учебен център “СофтУни ЦПО”. Инициативата се провежда с подкрепата на СофтУни фондацията и частна професионална гимназия по дигитални науки в България – “СофтУни Светлина”.

Срок за записване: до 26 юни 2019 г.

Comments (2)

2 Responses to “Академия “Учители на бъдещето” – безплатно обучение за технологии в образованието”

  1. Страхотна инициатива! Благодаря за всичко което правите!

  2. СофтУни фондацията кани учителите от българските училища да посетят академия Учители на бъдещето , в която ще се обучават безплатно на съвременни дигитални технологии за образованието и ще се подготвят методически за работа с новите поколения ученици от дигиталната епоха.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT