Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Съзтезанието ImagineCup – официално представяне за България

Предстои официално представяне на едно от най-сериозните световни състезания за софтуерни инженери ImagineCup. То се организира всяка година от Майкрософт и дава възможност да демонстрирате вашия талант, творчески потенциал, вдъхновение и технологични умения.

В състезанието могат да участват отбори, съставени от ученици и студенти от целия свят, като основната цел е да предложат технологични решения за глобалните проблеми на съвременния свят, идентифицирани от ООН (глад, бедност, образование, равенство между половете, здраве, околна среда и други). Решенията трябва да използват главно платформи и технологии от Майкрософт.

Състезанието е организирано в няколко категории и всяка от тях фокусира върху различни технологии:

Състезанието по разработка на софтуер, което е във фокуса на обучаващите се в Академията на Телерик, се организира на няколко етапа:

· Локален (за България) кръг – 5 май 2011 г.

· Световни финали – Ню Йорк, юли 2011 г.

Тъй като Telerik Corp. и Академията на Телерик е социално ангажирана да подпомага технологичното развитие на младите хора и израстването им като софтуерни специалисти, ние подкрепяме инициативата и сме готови да предложим безвъзмезден coaching на амбициозни и сериозни екипи с добра идея, за да могат да я реализират качествено и да се преборят за участие на световните финали.

За да разясним в детайли условията за участие, темите на състезанието, изискванията към екипите и технологиите, ограниченията и възможностите, както и сроковете за включване и предаване на проектите, организираме съвместно с Мартин Кулов (регионален Майкрософт директор за България) и с Майкрософт България официално представяне на конкурса ImagineCup 2011 на 24.03.2011 г. (четвъртък) от 18:30 часа в офиса на Майкрософт България, бул. Никола Вапцаров 55 (http://goo.gl/maps/KWwj).

Можете да поканите и ваши колеги, които искат да научат повече за състезанието и евентуално да участват в него.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT