Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Телерик дава 6 стипендии за шампионите от олимпиадите по Информатика и ИТ

Наред с поредиците безплатни курсове и обучения за студенти и ученици именитата софтуерна компания Телерик (работодател #1 за България за 2010 г.) продължава да разгръща инициативи в подкрепа на талантливи млади българи, поели по пътя на развитие в професията “софтуерен инженер”.

ScholarshipТелерик обявява награди за първите 3-ма дванайсетокласници в генералното класиране в националните олимпиади по Информатика (НОИ) и по информационни технологии (НОИТ): 6 стипендии в размер 500 лв. на месец за период от една учебна година. Стипендията дава възможност на тези изявени млади компютърни специалисти да се издържат като студенти в София без да работят в продължение на една година, за да обърнат внимание на университетското си образование и да се развиват като софтуерни инженери. Избраните да участват в програмата шампиони от олимпиади ще преминат 8-месечно безплатно обучение по практическа разработка на софтуер в Академията на Телерик. След завършването си, на следващата година, те ще започнат работа във фирмата при условия съответстващи на титлата “работодател номер едно на България” и същевременно ще продължат да следват за висше образование съгласно програмите за подпомагане на студенти, работещи в Телерик.

Инициативата “6 стипендии за шампионите от олимпиадите” подпомага едновременно и учениците и техните родители:

  • Завършващите ученици не работят в първи курс на своето студентство и обръщат внимание на университета и на своето развитие като софтуерни специалисти
  • Родителите не се чудят как да издържат първокурсниците, защото те се самоиздържат и получават гарантирана работа по специалността си след това
  • Наградените имат шанса да останат в България и да допринесат за растежа на българската икономика

Наградите ще бъдат връчени на финалния кръг на олимпиадата по информатика (Хасково, 7-8 май 2011 г.) и на финалния кръг на олимпиадата по информационни технологии (Благоевград, 28-30 май 2011 г.) от д-р Светлин Наков, дългогодишен състезател и шампион от олимпиади и състезания по програмиране и информационни технологии, ръководител на направление “технологично обучение” в Telerik Corp.

Comments (3)

3 Responses to “Телерик дава 6 стипендии за шампионите от олимпиадите по Информатика и ИТ”

  1. Браво Наков, прекрасна инициатива. На тебе трябва да ти връчат награда Head Hunter на годината 😉

  2. Светлине ти и Преслав сте Велики.Много ви се радвам.Браво,браво,браво…….

  3. Мдаа, направо се разцепваме от образователни и други инициативи за младите хора, а Телерик расте и расте, но само с качествени хора.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT