Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

SCRUM дискусията в Академията на Телерик

На 15.04.2011 г. в Академията на Телерик се състоя отворената дискусионна среща на тема ефективно прилагане на SCRUM процеси. Беше представен конкретен казус от практиката на българо-немска софтуерна фирма, която разработва и внедрява продукти в областта на маркетинга с 3 екипа от по 7-8 души, които ползват (донякъде) SCRUM методология за планиране и управление на разработката.

Получи се доста добра дискусия и участниците изявиха желание за засилване на SCRUM обученията, семинарите и всички останали инициативи.

SCRUM-Seminar-Telerik-Academy-15.04.2011

Comments (2)

2 Responses to “SCRUM дискусията в Академията на Телерик”

  1. Доста хора сте се събрали. Това е чудесно! Аз, както винаги, бях задържан в офиса и не можах да стигна до вашия 🙂 Следващия път се надявам да успея!

  2. Yavor says:

    Наистина, доста интересна дискусия се получи. Неизбежно – не всички успяват да посетят събиранията на живо.

    За който е пропуснал – на следващата среща на Scrum Bulgaria групата в понеделник (18 април) ще се разкажат впечатления от дискусиите по съответния казус, проведени в Телерик и в SAP.

    Някои от описаните затруднения, за които Ники Митев разказа на събирането, ми изглеждат сравнително типични (имало е подобни въпроси повдигани на досегашните срещи на Scrum Bulgaria групата). Т.ч. може би ще е полезно някои дискусии да продължават и онлайн, за да могат да се включат и прочетат и други участници. (Има подобни опити в Google групата, но броят им засега е доста ограничен).

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT