Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Седмо поредно безплатно обучение на ученическата академията за софтуерни инженери – 2-4 май, София

academy-admissionЗа седми пореден път се организира тридневно безплатно обучение за ученици за подготовка за Националната ИТ Олимпиада в рамките на ученическата академия за софтуерни инженери на Телерик. Обучението ще се проведе в периода 2-4 май 2011 г. от 10:00 до 19:00 часа в учебната зала на Академията на Телерик в гр. София, намираща се на бул. Александър Малинов 33 в Младост-1. Залата е с капацитет 70 участника и е оборудвана с всичко необходимо за провеждане на качествени ИТ обучения.

Тъй като това ще бъде последното обучение преди финалния кръг на ИТ Олимпиадата, ще обърнем по-задълбочено внимание не толкова на техническите теми, колкото на подготовката на завършващите ученици за реалния живот като студенти.

presentationЩе започнем както обикновено с практически ИТ тест. Подбрали сме за тренировка въпроси, максимално близки до въпросите от миналата година. След ИТ теста ще тренираме подготовка на качествени презентации и лекторски умения (които ще ни трябват за защитата на проектите за олимпиадата).

След това ще преминем към дискусии на тема професионална реализация и ще дадем практически съвети към завършващите ученици, на които им предстои да станат студенти и да се сблъскат с трудностите на самостоятелния студентски живот и работа в ИТ индустрията. Ще тренираме с практическа работа и с реални казуси следните умения:

  • resumeКак да изберем университет, в който да продължим подготовката си в областта на софтуерната разработка?
  • Как да търсим работа в ИТ сферата?
  • Как да напишем качествено CV, така че да се хареса на работодателите?
  • Как да напишем впечатляващо мотивационно писмо, за да ни поканят на интервю?
  • Как да се държим на интервю за работа, така че да ни одобрят?

В обучението участват с предимство ученици, но ако има свободни места ще бъдат допускани и студенти. Както винаги, за участие трябва да се регистрирате от сайта на Академията на Телерик за ученици.

Previews (11,616), Views (218), Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT