Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Седмо поредно безплатно обучение на ученическата академията за софтуерни инженери – 2-4 май, София

academy-admissionЗа седми пореден път се организира тридневно безплатно обучение за ученици за подготовка за Националната ИТ Олимпиада в рамките на ученическата академия за софтуерни инженери на Телерик. Обучението ще се проведе в периода 2-4 май 2011 г. от 10:00 до 19:00 часа в учебната зала на Академията на Телерик в гр. София, намираща се на бул. Александър Малинов 33 в Младост-1. Залата е с капацитет 70 участника и е оборудвана с всичко необходимо за провеждане на качествени ИТ обучения.

Тъй като това ще бъде последното обучение преди финалния кръг на ИТ Олимпиадата, ще обърнем по-задълбочено внимание не толкова на техническите теми, колкото на подготовката на завършващите ученици за реалния живот като студенти.

presentationЩе започнем както обикновено с практически ИТ тест. Подбрали сме за тренировка въпроси, максимално близки до въпросите от миналата година. След ИТ теста ще тренираме подготовка на качествени презентации и лекторски умения (които ще ни трябват за защитата на проектите за олимпиадата).

След това ще преминем към дискусии на тема професионална реализация и ще дадем практически съвети към завършващите ученици, на които им предстои да станат студенти и да се сблъскат с трудностите на самостоятелния студентски живот и работа в ИТ индустрията. Ще тренираме с практическа работа и с реални казуси следните умения:

  • resumeКак да изберем университет, в който да продължим подготовката си в областта на софтуерната разработка?
  • Как да търсим работа в ИТ сферата?
  • Как да напишем качествено CV, така че да се хареса на работодателите?
  • Как да напишем впечатляващо мотивационно писмо, за да ни поканят на интервю?
  • Как да се държим на интервю за работа, така че да ни одобрят?

В обучението участват с предимство ученици, но ако има свободни места ще бъдат допускани и студенти. Както винаги, за участие трябва да се регистрирате от сайта на Академията на Телерик за ученици.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT