Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Награждаване на шампионите от курса по „Качествен програмен код“ 2011 на Академията на Телерик

Безплатният софтуерен курс по „Качествен програмен код“ е предназначен за студенти, които искат да усвоят основните практики и принципи за създаване на висококачествени софтуерни продукти. Той се провежда регулярно през летния семестър на вска учебна година и дава възможност на обучаващите се да овладеят техниките за писане на качествен код, организация на класове, методи, програмните конструкции, форматиране, коментари и преработка на програмния код. Лекторите запознават в детайли курсистите със съвременни методологии за тестване на кода, откриване и премахване на грешки, правилно наименоване на променливи и unit тестване.

Сертификати за шампионите от курса

Най-добре представителите се по време на курса „Качествен програмен код“ младежи бяха отличени с индивидуални сертификати за демонстрирани изключителни умения. Церемонията се състоя на 20 юли 2011 г. в Академията на Телерик. Награждаването се проведе за втора поредна година, като този път бяха раздадени 21 сертификата.

image

Тази година участие в курса взеха над 190 студента, които в рамките на 4 месеца изучаваха фундаментални High Quality Code техники и принципи. По-голямата част от тях преминаха успешно своите изпити, реализираха редица задания и защитиха финалните си проекти. Проектите изискваха солидни знания и умения за създаване на код, който може да бъде тестван, измерване степента на покритие на кода, unit тестване и др.

Сертификатите и наградите по традиция бяха връчени от ръководителя на Академията на Телерик за безплатни обучения на софтуерни инженери д-р Светлин Наков.

image

Класиране

Най-добре представителите се участници са студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Техническия университет в София:

Име

Фамилия

ВУЗ

Резултат

(от макс. 95)

Nadezhda Petrova SU-FMI

95

Anton Kovachev SU-FMI

94

Anton Sotirov SU-FMI

94

Dimitar Dimitrov SU-FMI

94

Georgi Bilyukov TU-Sofia

94

Vasya Stankova SU-FMI

94

Veselin Ivanov SU-FMI

94

Anton Angelov TU-Sofia

93

Ilian Iliev TU-Sofia

93

Kristian Kirov SU-FMI

93

Milena Ivanova SU-FMI

93

Boris Georgiev

91

Boyko Karadzhov SU-FMI

91

Elian Kurtenkov SU-FMI

91

Genadi Samokovarov SU-FMI

91

Georgi Georgiev SU-FMI

91

Kristian Smilenov SU-FMI

91

Miroslav Pankov SU-FMI

91

Daniel Nikolov SU-FMI

90

Daniel Vrungov SU-FMI

90

Ivan Nenchovski TU-Sofia

90

Курсът определено привлече вниманието на студентите и се наложи като един от най-предпочитаните учебни курсове по програмиране. Очакваме, че следващото издание ще бъде още по-посещавано, а надпреварата между курсистите – по-успорвана.

Следващо издание

Третото издание на High Quality Code курса ще стартира в началото на 2012 г. Повече информация за него, както и за останалите безплатни софтуерни курсове, които Академията предлага, можете да откриете в сайта на Академията на Телерик за софтуерни инженери.

Видеозаписи от лекциите

Ако не искате да чакате до новото издание на курса или нямате възможност да го посещавата на живо, можете да гледате видеозаписите от лекциите по Качествен програмен код, които са публикувани на сайта на курса.

Comments (4)

4 Responses to “Награждаване на шампионите от курса по „Качествен програмен код“ 2011 на Академията на Телерик”

 1. Dude says:

  А бе мен, много хора от ТУ, а уж от ТУ не се справят.

  Лузър!

 2. random says:

  Е като толкова ви кефи ТУ карайте си електрониките и физиките и не са впрягайте толкова като някой ви каже че сте по-прецакани от СУ къдто всичко е математика

 3. nakov says:

  Ами да, тази година 19% от шампионите са от ТУ-София. Това е добър напредък. Интересното е, че само един студент от ТУ-София, който е сред въшросните шампиони, не е преминал Академията на Телерик за софтуерни инженери, така че е доста спорно дали приносът е на ТУ-София или на систематичните обученията в Телерик.

 4. Студент в ТУ says:

  Познавам шампионите от ТУ и мога да кажа, че уменията им със сигурност не са придобити в ТУ, а са плод на техни извън университетски занимания – четене на книги, ходене по конференции и курсове.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT