Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Остават броени дни до края на ранната регистрация за DevReach 2011

Предстои шестото издание на международната конференция за Microsoft разработчици DevReach, която е най-голямата и най-сериозната на балканите. Конференцията DevReach 2011 ще се проведе на 17 и 18 октомври 2011 г. в кино „Арена Младост” в София.

20% отстъпка – до 15 септември

До 15 септември всички желаещи да посетят DevReach имат възможност да се възползват от 20% отстъпка от таксата за участие. Актуална информация за конференцията може да се получи от нейния уеб сайт: http://www.devreach.com.

Лектори и сесии

На 17 октомври събитието ще бъде открито от Скот Ханселман и Джеси Либърти.

Скот Ханселман е Principal Program Manager в Майкрософт, популярен лектор и автор на повече от 15 книги в областта на софтуерната разработка с технологии на Майкрософт. Блогът му има над 75 хиляди rss последователи, а в седмичния си подкаст дискутира теми, свързани с ASP.NET и Windows и предлага конкретни практически съвети.

Джеси Либърти е Senior Community Program Manager в Майкрософт и водещ на популярната рубрика Yet Another Podcast. Автор е на над 20 книги за .NET технологии и обектно-ориентирано програмиране.

Сред поканените лектори са популярни експерти в Майкрософт технологиите като Тод Англин, Ричард Кембъл, Томислав Бронзин, Тибериу Ковачи, Стивън Форте, Сахил Малик, Емил Стойчев, Ед Мъстърс, Лино Тадрос, Дарон Йондем, Мартин Кулов и др.

Основните сесии са посветени на разработка на мобилни приложения, Silverlight 5, C#, LINQ, създаване на приложения с HTML 5 и JavaScript (новата перспектива с Windows 8), Behavior Driven Development с Visual Studio 2010 и SpecFlow, SharePoint 2010, визуализация на данни с бизнес приложения и др. Не на последно място, конференцията ще даде възможност на разработчиците да получат актуална информация и експертен поглед върху бъдещото развитие на технологиите, особено след очакваните новости в Windows 8, които ще бъдат представени от Майкрософт в средата на септември на конференцията BUILD в Анахайм, Калифорния.

Поглед към миналото издание

През 2010 г. юбилейното пето издание на DevReach привлече повече от 550 участници от 12 държави и събра на едно място 30 от най-добрите .NET специалисти в света. Сред тях бяха Бет Маси, старши продуктов мениджър в отдел Visual Studio в Microsoft, регионалните директори на Microsoft Стивън Форте и Андрю Бръст, Лино Тадрос и Мигел Кастро – Microsoft MVPs (Microsoft Most Valued Professionals), както и много други.

За конференцията DevReach

DevReach е съвместна инициатива на Телерик и Мартин Кулов от Kulov.net. Събитието се организира с подкрепата на Майкрософт България и Международната . NET асоциация INETA. Технически партньор на конференцията е Стоун компютърс.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT