Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Как да търсим работа в софтуерната индустрия – процес, подготовка, канидатстване, интервю

Наскоро отново бях възмутен как кадърни софтуерни инженери, които съм обучавал почти една цяла година и съм ги научил заедно с колегите доста добре на програмиране и софтуерни технологии, се оказа, че не знаят как да кандидатстват за работа в софтуерна фирма. не могат да напишат кадърно CV, мотивационно писмо и не могат да преминат интервю за позиция в софтуерна фирма.

Преди време бях подготвил и водил една презентация как да си търсим работа в индустриоята, в която обяснявах целия процес: как да преценим каква работа търсим, какви кандали да ползваме за достъп до предложения за работа, как да преценим дали една фирма е добра и си струва да кандидатстваме, как да напишем кадърно CV, кадърно мотивационно писмо, как да изправим e-mail с job application, как да се държим на интервю и подобни. Предлагам ви цялата презентация по тази тъй често разисквана тема:

Към презентацията има записано и видео, така че ви препоръчвам да изгледате и него, ако нямате много опит с търсенето и кандидатстването за работа като програмист или ИТ специалист:

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT