Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Академията по програмиране за деца (Kids Academy) стартира през октомври

Telerik .NET NinjaОт октомври в няколко големи български града стартират школи по програмиране за деца в Академията по програмиране за деца (Kids Academy). Те са част от програмата на Телерик за подпомагане на софтуерната индустрия и българското образованието, която е насочена към най-малките – учениците във възраст 4-6 клас, които тепърва правят първите си стъпки в програмирането.

Вече има формирани школи по програмиране за деца в няколко града:

  • Пловдив
  • Плевен
  • Варна
  • Шумен
  • Търговище

Kids Academy - програмиране за деца - Академия на Телерик за децаЗа момента проектът е пилотен и няма да обхване веднага цялата страна. Очакваме учители и преподаватели и от други градове да създадат своя школа по програмиране за деца, която да бъде подкрепена и финансирана от Телерик.

Целта е още от 10-12 годишна възраст децата с интереси към компютърните технологии да имат възможността да се захванат с изучаване на основите на програмирането и информационните технологии, за да могат един ден да станат шампиони по олимпиадите и състезанията по програмиране в училище, отлични студенти в университетите, добри софтуерни инженери в индустрията, будни ИТ предприемачи, ръководители на екипи, учени и търсени навсякъде специалисти.

Повече за инициативата “Кидс Академия” можете да намерите на нейния официален уеб сайт: http://kids.softuni.bg.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT