Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Стартират курсовете по мобилни приложения, ASP.NET MVC и Client-Side Web Development

За всички фенове на програмирането и разработката на софтуер имаме прекрасна новина. Стартират дългоочакваните безплатни курсове от новия семестър в Академията на Телерик за софтуерни инженери. Вече имаме конкретни дати за началото на курсовете по разработка на многоплатформени мобилни приложения, уеб разработка с ASP.NET MVC и уеб програмиране от страна на клиента Client-Side Web Development. Забавихме се, тъй като изграждаме нова голяма учебна зала със 120 седящи места, специално за обученията в Академията на Телерик.

Безплатен курс “Разработка на мобилни приложения”

курс “Разработка на мобилни приложения”Курсът „Разработка на мобилни приложения“ започва на 25.10.2011 г. (вторник) и ще се провежда в голяма учебна зала на Академията на Телерик, която се намира на адрес: София, ж.к. Младост-1А, бул. Ал. Малинов 31 (в сватбения мол, на втория етаж).

Курсът се състои от четири основни части, обхващащи платформите Android, iOS / iPhone, Windows Phone 7 и многоплатформена разработка на мобилни приложения.

През първата част „Многоплатформени мобилни приложения”, студентите ще изучават как да разработват съвременни мобилни проложения с технологията Adobe PhoneGap. Обучението обхваща основите на HTML5, JavaScript, jQuery Mobile, технологията PhoneGap, достъп до външни данни и услуги чрез jQuery и AJAX, работа със REST и JSON, управление на хардуера на мобилното устройство, разработка на игри и разработка на практически проект. Обученията се провеждат веднъж седмично (вторник от 18:00 до 21:00 часа) в рамките на 4 месеца.

За да посещавате безплатния курс за разработка на междуплатформени мобилни приложения, трябва да се регистрирате онлайн. Може да участвате присъствено или дистанционно (онлайн) като гледате видеолекциите и предавате домашни и проекти.

Безплатен курс “Уеб програмиране от страна на клиента”

курс “Уеб програмиране от страна на клиента”Безплатният курс “Уеб програмиране от страна на клиента” започва на 22.10.2011 г. (събота) и ще се провежда в голяма учебна зала на Академията на Телерик, която се намира на адрес: София, ж.к. Младост-1А, бул. Ал. Малинов 31 (в сватбения мол, на втория етаж).

Курсът обхваща най-съвременните концепции, технологии и инструменти за разработка на HTML5 приложения с JavaScript и уеб програмиране от страна на клиента. Ще се изучават програмиране на JavaScript, ООП с JavaScript, jQuery и други JavaScript frameworks, client-side UI библиотеки (KendoUI, YUI, jQuery UI), уеб дизайн за мобилни устройства и разработка на уеб приложения с HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery AJAX, REST услуги и JSON. Обучението се провежда веднъж седмично (събота от 10:00 до 14:00) за период от 4 месеца.

Желаещите да участват в курса трябва да изпратят по CV, cover letter на английски език и портфолио (уеб сайтове и проекти, в които са участвали) до [email protected]. Може да участвате присъствено или дистанционно (онлайн) като гледате видеолекциите и предавате домашни и проекти.

Безплатен курс “Уеб приложения с ASP.NET MVC”

курс “Уеб приложения с ASP.NET MVC”Безплатният курс “Уеб приложения с ASP.NET MVC” започва на 26.10.2011 г. (сряда) в голямата учебна зала на Академията на Телерик, която се намира на адрес: София, ж.к. Младост-1А, бул. Ал. Малинов 31 (в сватбения мол, на втория етаж).

Курсът по разработка на уеб приложения с ASP.NET MVC предоставя знания и умения, необходими на всеки желаещ да се занимава сериозно с уеб програмиране с технологиите на Microsoft и .NET платформата. Обучението включва: платформата .NET, ASP.NET MVC, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, както и основите на C#, SQL и Entity Framework. Курсът се провежда веднъж седмично (сряда от 18:00 до 21:00 часа) в рамките на 4 месеца.

За да посещавате безплатния курс, е достатъчно само да се регистрирате онлайн. Може да участвате присъствено или дистанционно (онлайн) като гледате видеолекциите и предавате домашни и проекти.

Безплатен курс по C# в софтуерната академия на Телерик

Програмата “Софтуерна академия на Телерик” предоставя безплатно, задълбочено обучение по програмиране за C# и .NET на студенти и начинаещи програмисти. Програмата “софтуерна академия” се състои от поредица курсове. Започва се с безплатен курс “Въведение в програмирането със C#”, който се състои от 3 части. След всяка част се провежда изпит и продължават най-добрите участници. Следващите курсове отново са безплатни, но участниците се ангажират ако завършат успешно да кандидатстват за работа в Телерик. Те са в 3 направления: за софтуерни инженери (.NET developer), за QA инженери и за developer support инженери:

Софтуерна академия на Телерик - учебна програма

Желаещите да участват трябва да изпратят CV и Cover Letter на английски език до 23.10.2011. За повече информация за кандидатстването в софтуерната академия и приемните изпити посетете нейния уеб сайт: https://softuni.bg. Участието е само в присъствена форма.

Безплатен PHP курс

За всички, които се интересуват от програмиране на PHP и MySQL организираме 9-дневен безплатен PHP курс. По принцип обучението е за ученици, част от училищната академия за софтуерни инженери, но ако има свободни места, могат да участват не само ученици.

Изисквания за всички курсове

изискванияСамо силно мотивирани и сериозни кандидати ще могат да участват в безплатните курсове на Академията на Телерик. Участниците, които не предават в срок домашните си или показват слаби резултати по време на изпитите, няма да имат възможност да продължат обучението си в присъствена форма и ще освободят места за други, по-мотивирани участници. Завършилите с отличие курсисти получават сертификат и награди от спонсора на Академията – Телерик.

Comments (5)

5 Responses to “Стартират курсовете по мобилни приложения, ASP.NET MVC и Client-Side Web Development”

  1. А може ли да попитам относно дистанционното обучение, видеотата ще могат да се гледат след като се качат на сайта, а не live streming предполагам, което ще рече че не е обвързващо с дните в които ще се провеждат живите обучения. И крайният изпит предполагам ще е присъствен в София?

  2. Видеата ще се качват на следващия ден след като мине всяка лекция. Крайният изпит е присъствен, тъй като трябва всеки да си защити проекта и да докаже, че го е писал той, а не негови приятели.

  3. За сега нямаме технология за live streaming

  4. blank says:

    Това е много хубаво 🙂 . Но качеството на клиповете, особено audio-то, не е много добро.

  5. velasco says:

    Във второто изречение от статията има правописна грешка. Телерик е изписано с малка буква ‘т’ – “Академията на телерик”.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT