Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Утре е OpenFest: конференция за свободен софтуер, свободна култура и технологии

OpenFest - конференция за свободен софтуер, култура и технологииУтре и вдругиден (5-6 ноември 2011 г.) в Интерпред в гр. София, се провежда OpenFest – най-голямата българска конференция за свободна култура, свободен софтуер и технологии.

Очакват ни два дни, изпълнени с технически лекциии за отворения софтуер, свободни технологии, свободен хардуер, свободни обучения, технологии. Сред по-интересните (за мен) лекции са отворения хардуер, сигурността при RFID технологиите за контрол на достъпа, cloud технологиите в света на open source екосистемите, бизнес базиран на отворен код и технологии, JavaScript, NodeJS и CofeeScript, електронни пари и BitCoin, BDD (behavioral-drive development) и Web 2.0/3.0 технологии и социални мрежи.

Всеки може да се присъедини. Участието в OpenFest е безплатно!

Моята лекция на OpenFest: свободни курсове за обучение

По покана на организаторите, ще изнеса лекция на OpenFest 2011 относно свободните курсове за обучение и как да организираме и проведем такъв курс. В темата “Свободни курсове за обучение” ще споделим нашия 10-годишен опит с организирането на свободни курсове: събиране на екип от лектори, осигуряване на учебна зала, изграждане на инфраструктура за курс (сайт, регистрация, форум, форма за домашни и проекти, хранилище за учебни материали), изготвяне на учебно съдържание (учебна програма, лекции, демонстрации, упражнения, домашни, проекти), определяне на ръководител на курса, изготвяне на график, проследяване на графика и лекторите, запис и качване на видеозаписи от учебните занятия, провеждане на изпити, оценяване и награждаване.

Свободни курсове за обучение – презентация

Свободни курсове за обучение – видео

Comments (4)

4 Responses to “Утре е OpenFest: конференция за свободен софтуер, свободна култура и технологии”

  1. Анонимен says:

    Как мога да гледам видеото със свободен софтуер?

  2. shterev says:

    Случвало ли се е хора които сте обучили и са показали доста добри резулати да почнат работа в чужбина, нямаща нищо общо с Телерик? :

  3. nakov says:

    Да, доста хора от обучените работят в чужбина (макар и мечтата ни да е да останат в България и да й помогнат да стане едно по-добро място за живеене). Имаме наши студенти в Google, Microsoft, imo.im, Facebook, SAP Германия и други сериозни фирми.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT