Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатен курс по оптимизация за търсещи машини (SEO курс)

За всички фенове на онлайн маркетинга и изграждането и промотирането на уеб сайтове и уеб съдържание започваме нов безплатен курс “SEO – оптимизация за търсещите машини”. Курсът е подходящ за ентусиасти с интереси към уеб маркетинг, реклама и връзките с обществеността (PR), уеб специалисти и разработчици, сайтаджии, блогъри, маркетолози и фенове на Интернет медиите.

Какво ще научите безплатно от SEO курса?

безплатен SEO курс в Академията на ТелерикОт курса ще научите как работят търсещите машини и търсачката Google, как да изграждате SEO-friendly уеб сайтове, как да оптимизирате вътрешно сайта за търсещите машини (вътрешно SEO), как да изградите оптимизиран за търсачките сайт с WordPress и други CMS системи, как да пишете добри авторски статии и публикации (копирайтинг), къде да ги публикувате, за да създавате външни линкове към вашия сайт, как да генерирате съдръжание, как да го форматирате и оптимизирате за търсене в уеб, как да построявате външни препратки (link building), видовете линкове и тяхната тежест, какво е ранк на уеб сайт и как да го измерваме и наблюдаване, как да промотиваме сайтовете си в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn и други), как да постваме в блогваме, форуми и социални мрежи, как да бъдем харесвани в социалните мрежи, за да имаме авторитет, как да управляваме онлайн репутацията на нашите сайтове, блогове, форуми и страници в социални мрежи (ORM), как да се справим с негативните коментари и мнения, как да поддържаме онлайн репутацията позитивна, какви инструменти можем да използваме в нашата SEO работа и какво ни помагат Google Analytics, Google Webmaster Tools, rank checkers, keyword analyses, content checkers, link analyzers и как да правим мониторинг и анализ на резултатите от търсене в световните търсачки. Курсът завършва с практически курсов проект, в който всеки участник създава един или няколко сайта и ги оптимизира за SEO и промотира според добрите практики в SEO индустрията.

Учебен план на безплатния SEO курс

 1. SEO – въведение

  Въведение в курса (лектори, продължителност, изисквания), Search Engine Marketing (SEM), Search Engine Optimization (SEO), как работят търсещите машини, защо SEO оптимизацията е важна, най-популярните търсачки

 2. Създаване и оптимизация на уеб сайт

  Избор на домейн, уеб архитектура, уеб дизайн, потребителски интерфейс и ползваемост, вътрешни линкове. Системи за управление на съдръжание и изграждане на SEO-friendly сайтове. Работа с WordPress. Изграждане на SEO-friendly уеб сайт с WordPress.

 3. Копирайтинг

  Какво е копирайтинг, търсене и подбор на ключови думи, видове копирайтинг за уеб, генериране на съдържание, форматиране и оптимизация, полезни съвети.

 4. Link Building

  Какво е линк, link authority, релевантност на линка, видове линкове, видове link building, предложения и идеи за изграждане на качествени линкове.

 5. SEO в социалните мрежи

  Защо да поддържаме блог, видове блогове, целите на SEO, писане на добри текстове, създаване на вътрешни линкове, създаване на приятелски кръгове, ролята на социалните мрежи, как да бъдеш “харесван”, calls to action.

 6. Управление на онлайн репутацията и поведенческо SEO

  Какво представлява онлайн репутацията, как да се справим с негативните резултати в търсачките, колко струва онлайн репутацията, как да поддържаме добре онлайн репутация по блогове, сайтове, форуми и социални мрежи, online reputation management (ORM).

 7. SEO инструменти

  Инструменти в помощ на SEO специалистите: Google Analytics, Google Webmaster Tools, rank checkers, мониторинг и анализ на резултатите, keyword analyses, content checkers, link analyzers и други.

 8. Консултация по проектите

  Участниците в курса ще получат безплатна консултация по своите SEO проекти и съвети как да решат проблемите, с които са се сблъскали по време на работата по своите сайтове.

 9. Защита на практически проект

  Курсистите защитават своите практически SEO проекти на живо пред преподавателите от курса. Работата по прокетите трябва да бъде описана в предварително зададен формат, който описва всичко свършено по проекта. Ще се оценяват две страни на проекта – какво е направено (правилно ли е, достатъчно ли е и т.н.) и какъв е резултатът (класират ли се добре сайтовете на курсиста в Google).

Изисквания

В курса могат да участват ученици, студенти, работещи и безработни с интереси към уеб технологиите и Интернет маркетинга. Препоръчително е да бъдат грамотни (както компютърно, така и езиково) и да бъдат сериозни и мотивирани. Курсът включва сериозни домашни и проекти, за които трябва да разполагате с достатъчно свободно време.

Преподавателски състав

В лекторския състав участват известни български SEO специалисти и обучители с опит в организирането на безплатни курсове в областта на информационните технологии: Петко Димов, Калин Василев, Майк Рам, Георги Моллов, Светлин Наков.

Къде и кога ще се проведе SEO курса?

Безплатният SEO курс стартира на на 21.11.2011 от 18:00 часа в голямата учебна зала на Академията на Телерик за софтуерни инженери (бул. “Ал. Малинов” № 31 – Сватбен мол “Булевардът”, етаж 2). Курсът ще се проведе в рамките на 3 месеца и ще включва лекции, упражнения, домашни задания и финален проект.

Предлагаме безплатно онлайн и присъствено обучение

Курсът по SEO е напълно безплатен и можете да участвате присъствено или онлайн. Присъственото участие изисква да посещавате курса в София в голямата учебна зала на Академията на Телерик и да работите върху упражненията, домашните и проектите в клас и в къщи. Онлайн обучението изисква да гледате видеозаписите от учебните занятия, които ще се публикуват за свободно гледана на сайта на курса, да работите в къщи по домашните и по курсовия си проект и ако имате желание да защитите проекта си на живо в София, за да получите сертификат.

Сертификати

Участниците в курса, които са предали всички домашни в срок и са разработили и защитили с отличие курсовите си проекти, ще получат сертификат “SEO специалист” от организаторите на курса. Сертификатът се издава в уверение на това, че сте усвоили в детайли и с необходимото разбиране и практика учебния материал. Сертификати за участие (без постигнати резултати) не се издават.

Как да се включим?

За да се включите в курса, е необходимо да се регистрирате безплатно на неговия уеб сайт.

Comments (18)

18 Responses to “Безплатен курс по оптимизация за търсещи машини (SEO курс)”

 1. чакаме да завалят нишови линкове от курсовите работи 😉

 2. Часът на провеждане е неописуемо куц…

 3. Ами всеки понеделник от 18:00 часа е идеално за повечето кандидати: вечер, след рабора, в работен ден. Ако искаш пробвай да осигуриш зала за 250 души с два проектора, микрофон, компютри, интернет и подобни в по-удобно време.

 4. Ако имах бюджет, със сигурност бих пробвал. В случая става въпрос за друго обаче – нормалното (айде не, но масово разпространеното) работно време е от 9 до 18. И не всички работят в Младост, за това ставаше въпрос в моя коментар.

 5. Началото е 18ч – а с какво времетраене ще е? В колко ще свършва?

 6. Около 3-4 часа, макс. до 22:00 (метрото още работи тогава и няма задръствания)

 7. пак е вариант: спестява се време

 8. Ма ши ви ставам конкуренция, да знаеш :).Забивате си пирон в ковчега с мене :).Повече инфо ще ти дам на лични когато си завърша един от проектите .:)

 9. Конкуренцията е хубаво нещо, вдига качеството…

 10. Това е правилното мислене 🙂

 11. Anton Penev says:

  Браво за инициативата. Наистина полезно! На всички които почнаха да хейтят – Не им прави чест!

 12. marina says:

  Супер ,ама не можах да се регистрирам .
  Профилът ви в гугъл не съществува

 13. Petko Dimoff says:

  В днешно време е доста трудно да се организира едно такова събитие, при това БЕЗПЛАТНО.

 14. nakov says:

  @marina: по незнайна причина от мобилен телефон липсва Google+ widget-а отляво, но от нормална машина не сме забелязали проблеми. Пробвай от нормален desktop компютър.

 15. Изключително много благодаря на всички лектори в курса на Телерик, защото благодарение на тях сега работя в тази сфера. Надявам се след време пак да се организира подобен курс, поради настъпилите промени след последния ъпдейт на Гугъл. Благодаря Ви.

  Поздрави:
  Теодор Захариев

 16. почивка says:

  Страхотна работа, искам да знам кога ще има пак“!?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT