Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Семинар “Работа със системи за управление на сорс код” – 17.11.2011 @ ТУ-София, 1152

За феновете на цивилизованата разработка на софтуер колегите от българската .NET потребителска група (SofiaDev) организират семинар на тема “Работа със системи за управление на сорс код”.

Анотация на семинара

Version Control SystemsСистемите за управление на сорс код (СУСК) са сърцето при разработката на всеки софтуерен продукт. С течение на годините тези системи се развиха и претърпяха много промени. Тази лекция има за цел да ви запознае с основните принципи при работа с различни по вид и произход системи за управление на сорс код. Ще разгледаме човешкия елемент, който съпътства използването на тези системи. За финал ще демонстрираме последните разработки по някои СУСК. Въпроси и дискусия в края на лекцията са повече от добре дошли.

Дата, час, място

Семинарът ще се проведе на 17.11.2011 г. от 19:00 часа в ТУ-София, зала 1152.

Лектор е Мартин Кулов – регионалният community директор на Майкрософт за България

Martin Kulov - Microsoft Community Regional Director for Bulgaria

 

Мартин Кулов е Майкрософт Евангелист в ProPeople ApS. Той има близо 15 години опит във всички етапи от разработката на софтуерни приложения. Мартин е член на INETA Speakers Bureau и често води лекции по международни конференции, семинари и потребителски групи. От 2006 г. до сега е награждаван ежегодно от Майкрософт с титлата Most Valuable Professional (MVP). Сертифициран е от Майкрософт като инструктор и програмист по програмите MCT, MCPD, MCSD и др. Основна и водеща роля има в основаването на международната конференция DevReach – www.devreach.com. През 2010 година Мартин бе приет в престижната програма Microsoft Regional Director. Блогът и сайта на Мартин може да намерите на адрес – www.kulov.net.

За SofiaDev .NET потребителската група

SofiaDev.NET е първата .NET потребителска група в България. Групата организира срещи, на които се дискутират новостите в областта на Microsoft технологиите, основни принципи на разработването на софтуер и софтуерното инженерство.

Настоящите лекции са част от инициативата на SofiaDev.NET да запознае начинаещи и бъдещи програмисти с основни концепции в разработването на софтуерни приложения и използването на Microsoft технологии.

Лекциите са на български език, напълно безплатни и се водят от лектори с дългогодишен опит. Следете фейсбук групата на SofiaDev.NET за повече информация за време и място на планираните срещи.

 

Comments (3)

3 Responses to “Семинар “Работа със системи за управление на сорс код” – 17.11.2011 @ ТУ-София, 1152”

  1. Ами Кулов ще го води. Не знам какво ще покаже. Аз навремето водих подобен семинар и показах само SVN (http://www.nakov.com/blog/2011/04/15/), а още преди много време правихме цял ден семинар на тази тема и там имаше и Perforce (http://www.devbg.org/seminars/seminar-2-november-2006/)

  2. Пише ли някъде отколко часа е тази лекция? Виждам датата най-отгоре, но часа не.

  3. nakov says:

    От 19:00 часа. Добавих го в текста.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT