Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Започна безплатния SEO курс в Софтуерната академия – оптимизация на сайтове за търсачки

На 21 ноември започнаха обученията в безплатния SEO курс в Софтуерната академия. Към днешна дата в SEO курса са записани около 580 участници, от които повече от половината ще се обучават по SEO онлайн, а останалите – присъствено, в учебна зала “Ентерпрайс” в Академията за софтуерни инженери:

Академия на Телерик - зала "Ентерпрайс", безплатен SEO курс, 21.11.2011 г.

Голямата учебна зала (на снимката) е с капацитет 250 седящи места и на откриването на SEO курса беше напълнена на 90%. Интересът към курса е огромен и съм изключително щастлив, че успяхме да приемем за безплатно обучение по SEO всички.

Откриване на SEO курса

На откриването на безплатния SEO курс ръководителят на Академията за софтуерни инженери Светлин Наков представи курса, учебния материал, лекторите, SEO проектите и направи бърз преглед на SEO технологиите и основните принципи и концепции на SEO оптимизацията.

Светлин Наков обяснява принципите на SEO - Академия на Телерик, зала "Ентерпрайс", 21.11.2011 г.

Бяха разгледани накратко основните стъпки при реализация на SEO проекти. В началото беше обяснено какво е SEO, как работят търсачките и какви са основните стъпки при типичните SEO проекти. След това беше обяснено как да си поставим цели при стартиране на SEO проект, как да измерваме напредъка (SEO метрики), как да направим сайт, който е вътрешно оптимизиран за търсачките (SEO-friendly web site), какво е копирайтинг и как се пишат качествени SEO статии, какво е линк билдинг и какви са основните техники за построяване на обратни върки към вашия сайт (backlinks) и какво е социално SEO и как да използване социалните мрежи за маркетиране на нашите сайтове и привличане на повече посещения. Беше обърнато внимание на управление на онлайн репутацията (ORM), бяха разгледани и демонстрирани популярни SEO инструменти, как да ползваме Google Webmaster Tools и Google Analytics, как да проверим обратните връзки към нашия сайт (backlinks), как да мерим PageRank и други. След това бяха обсъдени локалните търсещи машини и как да индексираме нашите сайтове в тях, бяха демонстрирани и специални канали за търсене (мобилно търсене, специализирано търсене, търсене на видео, снимки и други). Беше обяснена концепцията на Google Panda и промените в най-ползваната търсачка на света, които тази нова версия на Google носи със себе си. Накрая бяха обяснени платените програми за привличане на трафик към сайта ви (AdWords и adCenter), какво е бяло и черно SEO (white and black SEO) и концепцията за вирусно SEO (link bait).

Още за SEO курса – уроци, лекции, видео

Очаквайте следващите SEO лекции всеки понеделник. На тях ще бъдат разгледани в повече дълбочина технологията на SEO, копирайтинга, линк билдинга и други SEO техники и инструменти. Можете да намерите всички SEO лекции, уроци и видео на сайта на SEO курса: https://softuni.bg.

Comments (2)

2 Responses to “Започна безплатния SEO курс в Софтуерната академия – оптимизация на сайтове за търсачки”

  1. Браво, пичове! Ставам фен!

  2. Тази година и аз ще се включа 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT