Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Трето безплатно PHP обучение в училищната софтуерна академия – 27-29 декември 2011 г.

Училищна софтуерна академия - логоБезплатните курсове по PHP програмиране и разработка на уеб приложения с PHP и MySQL продължават и през декември. За трети пореден ден в периода 27-29 декември 2011 г. в Училищната академия за софтуерни инженери на Телерик ще се проведат безплатни тридневни курсове по PHP. Курсовете по PHP са последните 3 дни от 9-дневния безплатен курс по PHP, който подготвя ученици и студенти за състезанията по информационни технологии и за Националната ИТ олимпиада (НОИТ).

Учебна програма на PHP курса

PHP + MySQL + ApacheУчебната програма е продължение на предходните две срещи от безплатните PHP обучения. В нея се обръща внимание на по-сложни теми от PHP програмирането и разработката на уеб приложения, които не са разгледани до момента в първите 6 учебни дни от PHP курса.

Уроците ще включват въведение в уеб технологиите, работа с изключения, контрол на изхода и най-добри практики за разработка на уеб приложения с PHP. Обучението е изключително подходящо за всички фенове на уеб програмирането с PHP, както и за начинаещи любителите.

 • Подготовка за теста на НОИТ (Национална олимпиада по информационни технологии)
 • Въпроси по проектите от категория “Уеб приложения” за НОИТ (сървърна част, данни, логика на приложението, сигурност, бързодействие, качество на кода, клиентска част, дизайн, HTML, JavaScript, CSS, реализация и бързодействие)
 • Уеб технологии – част 2 (WWW, URL, HTML, XML, JSON, RSS, птороколът HTTP, HTTP заявка, HTTP отговор, HTTP cookies, AJAX заявки, инструменти за уеб разработка, Firebug)
 • Контрол на изхода с PHP – управление на HTTP хедърите, контрол на изходните буфери в PHP, управление на кеша в браузъра, пренасочване на браузъра към нов URL
 • Работа с изключения в PHP – хвърляне на изключения, прихващане на изключения, собствени класове за изключения, конструкция try-finally, глобални обработчици на грешки, функция die, оператор @
 • PEAR пакети за разширяване на стандартните възможности на PHP, работа с email, различни бази данни, автентикация, XML,
 • Настройка на PHP, Apache и MySQL
 • Утвърдени практики при разработката на PHP приложения
 • Цялостен PHP проект с PHP REST (извличане на външни данни с REST и JSON) – демонстрация на живо

Кога и къде ще се проведе PHP курса?

3-дневната сбирка ще се проведе в периода 27-29 декември 2011 г. в гр. София, в голямата учебна зала на Академията на Телерик (гр. София, Младост 1-А, бул. Ал. Малинов 31, етаж 2), от 10:00 до 19:00 часа.

Осигурено е настаняване за ученици и преподаватели в Парк хотел Москва на преференциални цени.

Преподавателски състав за PHP курса

Лекторите Николай Костов и Радослав Георгиев ще предоставят задълбочени теоретични и практически съвети за разработката на уеб приложения, както и ще споделят интересни примери от своята практика. Те са опитни PHP разработчици, дългогодишни състезатели в Националната олимпиада по информационни технологии, в категория “уеб приложения”.

Регистрация за безплатния PHP курс

Ако искате да участвате в последната сбирка от обученията в рамките на безплатния PHP курс в периода 27-29 декември 2011 г., трябва да се регистрирате в сайта на училищната софтуерна академия.

Comments (1)

One Response to “Трето безплатно PHP обучение в училищната софтуерна академия – 27-29 декември 2011 г.”

 1. Rose says:

  You know what, I’m very much inlncied to agree.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT