Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Крис Селс и Клемри Стейн напускат Майкрософт за да се присъединят към Телерик

Корпорация Телерик, една от най-успешните български софтуерни фирми в света, работодател #1 на България, продължава да набира скорост в глобалната ИТ индустрия. За пореден път Телерик привлича в екипа си световноизвестни софтуерни инженери, които дълги години са работили в Майкрософт (Редмънд).

Крис Селс от Майкрософт се присъединява към Телерик

Chris Sells - VP Development Tools @ TelerikТелерик привлече в екипа си Крис Селс, световноизвестен експерт по .NET технологии, автор на десетки книги, статии и публикации, лектор в стотици технологични конференции и ръководител на направление “разработка” в Майкрософт. Крис напуска поста “Principal Program Manager for the Developer Division” в Майкрософт (Редмънд), за да се присъедини към екипа на Телерик на длъжност “VP of the Developer Tools division”.

Крис е работил почти десетилетие в централата на Майкрософт върху ключови проекти като Visual Studio и инструменти за разработка на WinForms, WPF, Silverlight and ASP.NET, JavaScript, HTML 5 и Windows 8 приложения.

Clemri SteynКлемри Стейн също започва работа в Телерик

Клемри Стейн също напуска Майкрософт Редмънд, за да се присъедини към екипа на Телерик. Клемри е работил няколко години в Майкрософт на длъжност “ALM Product Management Lead”, а преди това е бил ръководител разработка в Compuware за продуктите DevPartner Studio, DriverStudio, DevPartner for Java, OptimalTrace и Uniface.

Клемри е третият ръководен кадър от Майкрософт, който е привлечен в Телерик, за да подпомогне бурното развитие на компанията през последните няколко години.

Дъг Севън се присъедини към Телерик през юли 2011

Както вече писахме през юли 2011 г. друг световноизвестен софтуерен инженер и ръководител на направление в Майкрософт (Редмънд) Дъг Севън напусна Майкрософт и се присъедини към Телерик.

За публикуваната информация

Написах тази статия, тъй като съм горд, че българска софтуерна фирма е сред най-успешните в фирми в света и успява да привлича ключови кадри от Майкрософт и други водещи световни фирми от софтуерната индустрия и да поглъща американски, канадски и немски фирми.

Настоящата статия е лично мнение на нейния автор и не обвързва “Телерик АД” по никакъв начин. Цялата публикувана информация е компилирана от свободнодостъпни източници в Интернет пространството.

Comments (9)

9 Responses to “Крис Селс и Клемри Стейн напускат Майкрософт за да се присъединят към Телерик”

  1. Ще дойдат ли в София да живеят? 😉

  2. Перманентно не, иначе се появяват чат-пат в офиса за по няколко дни / седмици.

  3. Ами Стийв Балмър ако дойде да работи при нас, значи MS са ни купили.

  4. Да съберем пари и ние да купим M$…

  5. Направо да организираме търг в eBay.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT