Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Семинар “Test-Driven Development in Rails”

Ruby on Rails logoЗа феновете на Ruby и Ruby on Rails колегите от Empower United организират семинар на тема “Test-Driven Development (TDD) in Rails”. Семинарът разкрива техники и подходи за прилагане на “test-first” методиката за разработка на качествен софтуер.

Кога и къде?

Семинарът ще се проведе на 1 февруари 2012 от 18:30 ч. в ректората на Софийски университет, Зала 224 (America for Bulgaria Lecture Hall).

Лектори

Лектор ще бъде Стефан Кънев, технически директор на LOOKK и известен български лектор и проповедник на идеите за TDD (test-driven development) и agile методологиите.

Анотация на Rails семинара

Един от лозунгите на Rails разработчиците е: “Тesting is not optional”. Хората в Ruby вземат този принцип насериозно. В рамките на семинара ще има две лекции, които покриват различните технологии и техники, които се ползват в Rails. Ще бъдат обяснени технологиите Test::Unit и стандартният технологичен стек за тестване в Rails.

Ще бъдат показани и някои алтернативи (например RSpec и Cucumber), методиката "Behavior-Driven Development" и как процесът на писане на тестове се ползва за дизайн.

Семинарът ще завърши с малък коктейл, където участниците ще могат да разговарят с лекторите неформално. Семинарът е насочен към програмисти, не към QA инженери.

Регистрация за участие

За да участвате в семинара, се регистрирайте на сайта на организаторите.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT