Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Класиране от първи кръг на конкурса на PC Magazine и Телерик

Игра 1-2-3Излезе дългоочакваното класиране от първи кръг в конкурса по програмиране на списание PC Magazine / Bulgaria и Телерик. В първи кръг на конкурса по задачата “Игра 1-2-3” участваха 16 отбора и общо 25 състезателя.

Задачата се оказа не много лесна, но състезателите измислиха доста оригинални алгоритми за решаването й. Никой от алгоритмите не стана абсолютен победител на всички размери дъски, но измежду всичките се откроиха няколко, които играят силно на почти повечето игрални дъски.

Визуализацията на битките между състезателите също се оказа предизвикателство и много от участниците разработиха оригинални подходи и интересни концепции за визуализация, включително и 3D графика. Бяха използвани различни технологии: WPF, Windows Forms, Delphi, C++ с OpenGL и други.

Класиране от първи кръг на конкурса на PC Magazine

Общото класиране за първата задача от конкурса е по точки, спечелени в двата компонента на задачата: алгоритмична част и приложна част.

Място Отбор (членове) Общо точки Алгоритмична част (точки) Приложна част (точки)
1 Антон Богданов, Станислава Богданова 16.5 8.5 8
2 Марио Стоилов, Ивайло Кирилов 16.0 8 8
3 Лазар Сестримски, Георги Билюков, Танер Мехмед 15.5 9.5 6
3 Станислав Гатев, Георги Ангелов 15.5 6.5 9
5 Лъчезар Цонов, Йордан Стоянов 15.0 9 6
5 Кристиан Ташков 15.0 8 7
7 Александър Георгиев 14.5 6.5 8
8 Кольо Данков, Стефан Чонов 14.0 7 7
9 Боян Желязков 11.0 8 3
9 Михаил Минков 11.0 7 4
11 Радослав Тодоров 10.5 8.5 2
12 Марин Драганов 7.5 7.5 0
13 Николай Лазаров, Иван Захариев 6.5 6.5 0
14 Кристиян Николов 6.0 6 0
15 Стоян Буланов, Ирник Дионисиев 5.5 3.5 2
15 Георги Йоловски 5.5 1.5 4

Предадени решения в конкурса по програмиране

Всички предадени решения от участниците в конкурса са публикувани за свободно изтегляне във вида, в който са предадени и съдържат пълен сорс код съгласно регламента на конкурса. Това позволява на състезателите да сравнят своето решение, идеи, алгоритми и технологии с разработките на техните конкуренти: решения, предадени от участниците в конкурса по програмиране на PC Magazine и Телерик. Организаторите на конкурса не носят отговорност за съдържанието на предадените решения.

Награди за шампионите

Първенците в първи кръг от конкурса печелят скромни награди от Академията на Телерик и дънна платка от MOST Computers могат да си ги получат в удобно за тях време от офиса на Телерик (за контакти [email protected]). Напомняме, че големите награди в конкурса (лаптопи, таблети, телефони и други) ще бъдат раздадени на финала, когато най-добре представилите се състезатели от всички кръгове ще премерят сили на живо в София.

Comments (1)

One Response to “Класиране от първи кръг на конкурса на PC Magazine и Телерик”

  1. Александър Георгиев says:

    Би била добра идея да се покаже лог на директните битки между решенията на участниците (кога е спечелил, кога е загубил, кога е дал грешен изход, кога е крашнал).

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT