Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Семинар по бизнес анализ и софтуерни изисквания – 12.03.2012

IIBA seminar - Sofia - 13.02.2012Българската секция на Международния институт по бизнес анализ има удоволствието да покани колегите от софтуерната индустрия на поредния си семинар, организиран със съдействието на Брайт Консултинг и Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС).

На семинара ще бъде представена една от водещите системи за бизнес моделиране Sparx Enterprise Architect и приложението й при моделирането на бизнес процеси и при разработването на софтуер, както и практическа лекция за управление на изискванията при разработването на софтуер – преходът от тежки методологии и формални спецификации към Agile Development и Scrum.

Видео от лекцията “Software Requirements – Developer’s Perspective”

Презентацията “Software Requirements – Developer’s Perspective”

Можете да изтеглите PowerPoint презентацията и материалите от лекцията “Software Requirements – Developer’s Perspective” от Светлин Наков от линковете по-долу:

Кога и къде се проведе семинарът по бизнес анализ?

Семинарът ще се проведе на 12.03.2012 г. (понеделник) от 18:30 часа в конферентен център Венус (бул. Дондуков 9, вход от ул. Бачо Киро).

Лектори на семинара по бизнес анализ

Семинарът ще открие Хорст Каргл, старши консултант в Sparx Systems. Той ще акцентира върху практическите ползи от използването на системата Sparx Enterprise Architect в бизнес анализа и при разработката на софтуерни системи.

Втората лекция ще изнесе Светлин Наков, председател на Българската асоциация на разработчиците на софтуер. Тя ще бъде на тема “Софтуерните изисквания от гледна точка на разработчика”. В нея ще бъдат разгледани проблемите при създаване и описание на софтуерни изисквания и тенденцията за преход от тежки формални спецификации към олекотени feature-ориентирани задания и гъвкаво управление на изискванията с agile методологии като Scrum, Kanban и Lean Development.

Регистрация за семинара по бизнес анализ

Участието в семинара е безплатно, но се изисква регистрация.

След презентациите за всички участници е предвиден коктейл.

Comments (6)

6 Responses to “Семинар по бизнес анализ и софтуерни изисквания – 12.03.2012”

 1. Десислава says:

  Има ли информация кога ще се проведе събитието и дали е възможна пак регистрация?

 2. nakov says:

  Имаме дата: 12.03.2012, на същото масто и час.

 3. Yasen says:

  Лекцията на Наков започна много добре! Трябваше обаче да изчезна по средата, а ще ми се наложи да се боря с екип от бизнес анализатори скоро 🙂 Можете ли да препоръчате материали (книжки) по темата – трансформация от стария тежък корпоративен модел към agile и scrum?

 4. Daniel says:

  Ще бъде ли качено видео ?

 5. Milena says:

  Здравейте! Ще организирате ли скоро семинар на тема “Бизнес анализ”?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT