Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Kinect семинар – 31 май 2012 @ Илиев център

Microsoft-KinectЗа любителите на програмирането и новите технологии отново имаме прекрасна новина: колегите от .NET потребителската група организират семинар “програмиране за Kinect” на 31 май (четвъртък) от 19:00 часа в Илиев център, Студентски град, София.

Какво е Kinect?

Kinect е хардуерно устройство за проследяване на движенията (motion tracking device), предназначено първоначално за гейм конзолата Microsoft Xbox 360, а по-късно и за PC. С помощta na Kinect компютърни игри и интерактивни мултимедийни приложения могат да проследяват движенията ви посредством няколко камери и това позволява да давате команди на играта чрез специфични движения (guestures) без да използвате клавиатура, мишка, джойстик, кормило или друго физическо входно устройство. Например можете да плеснете с ръце и това да предизвика стрелба в играта. В допълнение към командите с движения Кинект може да улавя и анализира и гласови команди, като изолира вашия глас от фоновия шум. В крайна сметка устройството Kinect ви доставя иновативно потребителско изживяване и позволява да играете игри само с движения и гласови команди. Приложенията му са много: от интерактивни тренировки по танци и йога, до уроци по китара и 3D игри стил “пуцалка”. Kinect за Xbox 369 струва само $100 и това го прави лесно достъпен за масовия потребител.

Семинар “програмиране за Кинект”

На 31 май 2012 г. (четвъртък) от 19:00 часа в Илиев център (София, Студентски град) ще се проведе семинар за програмиране за Кинект, на който ще бъде демонстрирана разработката на приложения с Kinect SDK 1.5. В рамките на презентацията ще бъде разгледан Kinect for Windows и неговите възможности от гледна точка на софтуерния разработчик и ще бъдат демонстрирани няколко интересни практически приложения.

Лектор е Кирил Русев, шампион от ImagineCup 2009 и основател на start-up компанията Nimero, която се занимава с разработка на Kinect решения.

Както винаги, участието в семинара е безплатно и всички заинтересовани са поканени. Най-вероятно няма да има записано видео, тъй като семинарът не е организиран от Софтуерната академия.

Comments (8)

8 Responses to “Kinect семинар – 31 май 2012 @ Илиев център”

 1. Какво е Kinect? says:

  Съдейки по снимката, Kinect е нещо, което кара привлекателно момиче с минижуп да си разтваря краката.

 2. Наков, докарай малко мацки от Телерик за демото

 3. Boyan says:

  Дали ще има видео от срещата или поне презентациите?

 4. Stefan says:

  Това е линка за онлайн участие в Kinect семинара: https://www.livemeeting.com/cc/mvp/join?id=7J4G4R&role= attend&pw=W%2B8%3EgQ%23%3D8

 5. nakov says:

  Не го организирам аз това, имаче мацки завъртени колкото искаш има.

 6. Ivan says:

  Има ли някъде запис на семинара?

 7. ivo_isa says:

  “…иновативно потребителско изживяване…”
  Тоя, дето го е написал, може ли да го обясни?

  • nakov says:

   Има филмчета за Kinect, гледай примерно това: http://www.youtube.com/watch?v=Mf44bWQr3jc. Това е друг вид user experience (UX), където си вътре в играта или мултимедийното приложение и чрез движения участваш на живо.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT