Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Отворена серия коучинг обучения от ICF Bulgaria – от 11 юли в софтуерната академия

ICF-International-Coach-Federation-logo

“Ай Си Еф България” – българското представителство на Международната коуч федерация ICF (www.coachfederation.org), с подкрепата на Софтуерната академия на Телерик и НЛП клуб България организират за първи път в България отворени коучинг видео-конференции с водещи световни коучинг институти и техните сертификационни коучинг програми, акредитирани от Международната коуч федерация (ICF). Отворените интерактивни видеоконференции ще се провеждат на живо, а гости ще бъдат коучове от водещи коучинг училища от цял свят, които предлагат сертификационни коучинг програми, акредитирани от ICF. Повечето видео конференции ще съдържат коучинг демонстрация на живо между гост-коуча и клиент измежду присъстващите в залата, както и интерактивно представяне на сертификационната коучинг програма на всяко училище.

Чрез серията отворени коучинг видеоконференции, организирани от ICF Bulgaria за първи път у нас, българската коучинг общност и всички, които се интересуват от личностна и организационна промяна и постигане на резултати по качествено нов начин ще имат възможност да разберат повече за коучинга и ползите от приложението му в бизнеса и да почерпят от дългогодишния опит на едни от водещите коучинг училища в света и да участват в демо коучинг сесии.

Откриването на тази безпрецедентна за България коучинг инциатива ще се проведе на 11 юли от 18:30 часа в софтуерната академия на Телерик (София, бул. Ал. Малинов 31, етаж 2).

Повече информация може да намерите на сайта на инициативата: ICF Bulgaria Initiative: First Coaching Schools Open Video Conferences.

Какво е коучинг?

Международната коучинг федерация (ICF) дефинира коучинга като партньорство между коуч и клиент (индивидуален или екип) в процес, който провокира размисъл и креативност и вдъхновява клиента да увеличи своя личен и професионален потенциал. Професионалният коуч е постоянен партньор на клиента и задачата му е да подкрепя клиента да постига удовлетворяващи го резултати в личния и професионалния им живот. Коучовете помагат на хората да подобрят своето представяне и да подобрят качеството на живота си. В коучинга клиентът е експертът в собствения си живот и работа и коучът вярва, че всеки клиент е креативна и цялостна личност и разполага с всички необходими ресурси, за да постигне целите си.

11 юли – откриване на инициативата за отворените коучинг видео конференции

На 11 юли 2012 г. от 18:30 часа в зала “Ентерпрайс” на софтуерната академия на Телерик ще се проведе представяне на иницитивата “ICF Bulgaria Open Video Conference Series”. Програма на събитието:

  • 18.30-19.00 – Регистрация
  • 19.00-20.00 – Пътят на “Ай Си Еф България”. Представяне на инициативата ICF Bulgaria Open Video Conference Series
  • 20.00-20.15 – Почивка
  • 20.15-21.00 – Практическо занимание за демонстриране на ключова коучинг компетенция
  • 21.00-21.15 – Анотация към предстоящите телекласове
  • 21.15-21.30 – Закриване

Цели на отворените коучинг конференции

Целта на серията отворени коучинг конференции и да се запознае българското общество с коучинга и неговата сила, и да се разшири коучинг общността в България. Визията на организаторите от ICF Bulgaria e да превърнат България в център за коучинг компетентност.

През юли 2012 г. ще бъдат организрани серия коучинг конференции в софтуерната академия (най-вероятно всяка сряда), които ще се провеждат чрез видеовръзка на живо. Серията отворени коучинг теле-конференции предоставя възможност на международни коучинг институти, акредитирани от ICF, да представят своята дейност, философия и програми за обучение и да демонстрират на живо методиката на своята работа. Участниците в конференциите ще дискутират на живо възникналите въпроси с водещите от съответния институт.

Организатор на коучинг конференциите

Организатор на серията отворени коучинг конференции е българската секция на междунарочната коуч федерация (International Coach Federation – ICF, Bulgarian Chapter) и по-конкретно: Петър Горялов, Ирина Горялова, Костадин Стоилов, Гергана Павлова и Пламен Петров.

Петър Горялов е професионален коуч за изпълнителни директори, с най-високото отличие в световната коучинг индустрия – наградата на президента на Международната коуч федерация. Сертифициран е като НЛП коуч по 120-часова ASCTH коучинг програма в Калифорнийския институт по НЛП и коучинг в САЩ.

Ирина Горялова е коуч по автентично лидерство и комуникация за изпълнителни директори и е първият специалист в България в тази област.

Как да се регистрирам за участие?

Регистрацията за участие в отворените коучинг конференциите през юли 2012 г. се извършва безплатно от сайта на инициативата.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT