Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

PHP уроци – 16 видео урока по PHP и MySQL на български език за начинаещи – безплатно

Внимание, информацията от тази статия е остаряла (тя е от 2012 г.). Препоръчваме ви актуалните обучения, курсове и уроци за PHP разработчици:

Професия “PHP програмист“: PHP курсове
и видео-уроци по PHP програмиране

Обучението по PHP програмиране от 2012 г. до сега доста напредна, вече не се ползват PEAR пакети, а се ползва инструментът Composer, излязоха по-нови версии на PHP, езикът PHP вече има типизация на параметрите във функциите, технологините рамки за PHP уеб разработка (PHP MVC frameworks) като Symfony и Laravel много се развиха и напреднаха. Затова ви препоръчваме цялостната програма за PHP уеб разработчици на СофтУни, която непрестанно се актуализира и развива, вместо тези вече остарели уроци от 2012 г.


Ето я и остарялата вече статия за PHP курсовете от 2012 г.:

PHP уроци - безплатно

За феновете на PHP програмирането подготвихме един сайт с PHP видео-уроци на български език: http://php-uroci.devbg.org. Събрахме на едно място уроците от училищната софтуерна академия, заедно с видео, материали и демонстрационен PHP сорс код.

Това са същите уроци, които водихме миналата година в три поредни срещи на училищната академия (9-дневния ни безплатен PHP курс).

Какво ще научите от нашите PHP видео уроци?

Безплатният курс по разработка на динамични уеб сайтове с PHP и MySQL започва с начални стъпки в уеб технологиите, HTML, CSS и JavaScript, с инсталиране и подготовка на работна среда (платформата WAMP), основи на PHP, PHP синтаксис, условни конструкции и цикли в PHP и продължава с практическо PHP програмиране, работа с потребителски сесии, основи на уеб технологиите и протокола HTTP, работа с файлове и процеси, ООП в PHP, класове, обекти, наследяване и полиморфизъм, релационни бази данни и MySQL, език SQL, работа с инструмента phpMyAdmin, връзка към MySQL от PHP, работа с AJAX извиквания, извикване на REST услуги, работа с JSON, контрол на изхода, хедъри, управление на изключенията, инсталиране и използване на PEAR пакети, насторйка на PHP, Apache сървъра, модул mod_rewrite и утвърдени практики при писане на PHP уеб приложения.

Учебна програма на PHP уроците

Урок 1. PHP уроци: Основи на HTML, CSS и JavaScript
Урок 2. Въведение в WAMP – PHP MySQL уеб програмиране
Урок 3. Въведение в PHP
Урок 4. Управление на изпълнението в PHP
Урок 5. Работа на PHP с потребителите
Урок 6. Въведение в уеб технологиите – концепции
Урок 7. Работа с файлове и процеси в PHP
Урок 8. Обектно-ориентирано програмиране с PHP
Урок 9. MySQL база данни и phpMyAdmin
Урок 10. Работа с MySQL в PHP
Урок 11. Уеб Технологии и PHP
Урок 12. Контрол на изхода с PHP
Урок 13. Работа с изключения в PHP
Урок 14. PEAR пакети
Урок 15. Настройки на PHP, Apache и MySQL
Урок 16. Най-добри практики при разработката на PHP приложения

Ако искате да научите всичко това, посетете сайта за PHP видео уроци:

PHP-uroci.devbg.org

Успех на всички при изучаването уеб програмирането с PHP и MySQL!

Благодарности на лекторите Николай Костов, Радослав Георгиев, на доброволците от софтуерната академия, които качиха видеата иматериалите от курса, и на Георги Георгиев, който изгради сайта.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT