Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Практическо обучение “Как да стартирам ИТ кариера?” на 6 октомври в академията

Много млади хора търсят работа, а половината от обявите по сайтовете за работа са за позициите от ИТ индустрията. Как да кандидатстваме за тези позиции? Как да си намерим работа в ИТ индустрията? На какви изисквания трябва да отговаряме? Как да добием квалификация, за да можем да кандидатстваме за позициите в софтуерната индустрия и ИТ сектора? Как да намерим подходяща фирма, в която да кандидатстваме? Как да подготвим документите си и как да ги изпратим, за да направим добро впечатление? Как се пише професионална автобиография (CV)? Как се пише мотивационно писмо (cover letter)? Как да се подготвим за интервю? Какви въпроси ще ни задават по ИТ интервютата? Как да отговаряме, така че да ни хареса работодателя? Как да добием практика и опит с интервютата, писането на мотивационно писмо, писане на CV и кандидатстване по обяви? Как да натрупаме опит с интервютата, като никога не сме били на интервю за работа?

Ако търсите отговорите на всички тези въпроси, ако искате да напишете своето CV и cover letter под надзора на хора с дългогодишен опит с ИТ интервютата и да получите съвети от тях, участвайте в еднодневното безплатно обучение по кандидатстване за работа и стартиране на ИТ кариера.

Видео от семинара за търсене на ИТ работа и стартиране на ИТ кариера

Семинар “Как да стартирам ИТ кариера?”

Семинарът “Как да стартирам ИТ кариера?” ще се проведе на 6 октомври от 10:00 до 20:30 часа в софтуерната академия на Телерик. В него специалисти с дългогодишен опит с наемането на софтуерни инженери и ИТ специалисти ще споделят своите знания и ще дадет конкретни съвети как да търсите работа, как да подготвите CV и мотивационно писмо, как да се подготвите за интервю за работа и как да отговаряте на въпросите на интъервюто, така че да ви одобрят и да ви предложат работа.

Семинарът за започване на работа в софтуерната индустрия е разширен и обновен вариант на миналогодишнито обучение на същата тема: семинар “Как да си намерим работа в ИТ индустрията?” – CV, cover letter, интервю.

Практически упражнения по писане на CV и Cover Letter

По време на семинара за търсене на работа ще направим няколко практически сесии, така че донесете си лаптоп, на който да работите:

  • Практическо упражнение по подготовка на CV. Можете да си подготвите предварително професионалната биография на английски език и да получите компетентно мнение и съвети как да я подобрите от лекторите на семинара.
  • Практическо упражнение по писане на мотивационно писмо. По време на семинара ще трябва да си изберете обява за работа и да напишете cover letter за кандидатстване за избраната позиция. Лекторите ще ви дадат обратна връзка какво да пишете, какво да не пишете и други съвети на живо.
  • Практически интервюта за работа на живо. В края на семинара организираме серия пробни интервюта на живо, в които специалисти от лекторския състав ще интервюират участници за определена позиция, за която те са писали cover letter, а останалите участници ще могат да слушат и гледат.

Лектори на семинара за търсене на работа

Лекторите на семинара за търсене на работа в ИТ индустрията и успешно стартиране на ИТ кариера са:

  • Светлин Наков – ръководител на софтуерната академия на Телерик. Светлин е провеждал стотици обучения на млади ИТ специалисти и софтуерни инженери, за да ги позготви за работа в софтуерната индустрия. Той има и богат опит с кандидатстването и интервютата за работа и е провеждал десетки интервюта за да наема специалисти за свои фирми, клиенти и партньори.
  • Ивайло Христов – съсобственик на фирма Комфо. Ивайло е преминал през всички етапи от развитието на успешния софтуерен инженери и ИТ бизнесмен: от студент, кандидат за работа, служител на Майкрософт (Дания), до собствена фирма и наемане на хора. Ивайло ежедневно разглежда кандидатури за работа и провежда интервюта с по-смислените кандидати. Ивайло е съавтор на книгата “Мисия моята ИТ кариера” (https://it-interviews.com).
  • Павел Хаджиев – мениджър подбори в JobTiger. Занимава се ежедневно с подбор на ИТ кадри. Това включва преглеждане CV-та и мотивационни писма на кандидати за работа, провеждане на тестове и организиране и провеждане на интервюта за работа. Павел е съавтор на книгата “Мисия моята ИТ кариера” (https://it-interviews.com).
  • Николай Костов – трейнър в софтуерната академия на Телерик с богат опит с програмирането и обучението на софтуерни инженери.
  • Дончо Минков – трейнър в софтуерната академия на Телерик с богат опит с програмирането и обучението на софтуерни инженери.

Програма на семинара за ИТ работа

9:45 – 10:00

Регистрация

10:00 – 10:15

Откриване

10:15 – 11:30

Процесът на подготовка и търсене на работа в ИТ индустриятаНатрупване на знания, опит и подготовка за работа, търсене на работа, оценяване на работодателя Светлин Наков,
Ръководител отдел “Технологично обучение”, Софтуерна академия на Телерик

11:30 – 11:45

Почивка

11:45 – 12:30

Какво търсят работодателите?Качествата на идеалния кандидат, процесът на оценяване на кандидатите, митове и заблуди Ивайло Христов,
Управител,
Комфо ООД

12:30 – 12:40

Почивка

12:40 – 13:30

Подготовка на впечатляваща професионална автобиография (CV)Структура на CV, описание на опит, проекти, образование и т.н., какво да пишем и какво да не пишем Светлин Наков,
Ръководител отдел “Технологично обучение”, Софтуерна академия на Телерик

13:30 – 14:00

Практическа работа: подготовка на CV Участниците в събитието подготвят собственото си CV (за определена позиция) и получават обратна връзка и съвети от лекторите на семинара

14:00 – 14:40

Почивка за обяд

14:40 – 15:40

Подготвяне на мотивационно писмо, което отваря вратиКак се пише мотивационно писмо и как не се пише, добри и лоши практики Дончо Минков,
Технологичен трейнър,
Софтуерна академия на Телерик

15:40 – 16:10

Практическа работа: подготовка на cover letter Участниците в събитието подготвят cover letter за кандидатстване в избрана от тях фирма и позиция и получават обратна връзка от лекторите

16:10 – 16:30

Почивка

16:30 – 17:20

Търсене на работа в социалните мрежиКак активно да търсим своя работодател през социалните мрежи и как да се свържем с него и да се представим Павел Хаджиев,
Мениджър „Подбори”,
JobTiger

17:20 – 17:30

Почивка

17:30 – 18:20

Подготовка за интервю за работаЗащо е важна подготовката преди интервюто и как да се подготвим Николай Костов,
Технологичен трейнър,
Софтуерна академия на Телерик

18:20 – 18:30

Почивка

18:30 – 19:30

Явяване на интервю за работаКак да се държим на интервю за работа, типични въпроси и насоки какво да отговаряме Николай Костов,
Технологичен трейнър,
Софтуерна академия на Телерик

19:30 – 20:30

Практическа работа: явяване на интервю за работа в ИТ индустриятаУчастници в събитието участват в няколко пробни паралелни интервюта на живо за ИТ работа, водени от лекторския състав

Слайдовете от презентациите на семинара за ИТ кариера

Finding a Software Engineering Job from Svetlin Nakov

Регистрация за безплатното обучение за ИТ кариера

За да участвате в безплатното обучение по подготовка за работа и кандидатстване за работа и преминаване на интервю в ИТ индустрията, трябва да се регистрирате от страницата на семинара: https://softuni.bg. Тъй като желаещите да участват са много повече от местата в залата, сме пуснали 270 билета за събитието и ги раздаваме на принципа “пръв преварил”.

Не забравяйте, че търсенето на работа е последната стъпка от дългогодишното изучаване на професията “софтуерен инженер”, така че се запишете в софтуерната академия, ако нямате достатъчно опит с разработката на софтуер и уеб технологиите.

Tags:
Comments (2)

2 Responses to “Практическо обучение “Как да стартирам ИТ кариера?” на 6 октомври в академията”

  1. Надявам се мероприятието ще се записва на видео?

  2. Да, както винаги.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT