Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

330 деца (4-ти и 6-ти клас) се състезаваха заедно онлайн

330 деца взеха участие в първото за тази учебна година онлайн състезание по програмиране от инициативата Kids Academy. Те се състезаваха за 3 часа в 3 възрастови групи (четвърти, пети и шести клас) и решаваха общо 9 задачи.

Националната детска академия по програмиране

Инициативата Kids Academy (детска академия по програмиране) обхваща над 19 града в България и над 25 школи по програмиране. Целта на инициативата е да развие аналитични умения и умения по практическо програмиране у децата, да ги научи на логическо мислене, да ги подготви за националните и международни състезания и олимпиади по информатика и да им даде една основа, върху която да стъпят за бъдещото развитие в една от най-перспективните професии – софтуерно инженерство.

Онлайн състезания по програмиране за деца

Като част от инициативата “Академия по програмиране за деца” всеки месец се организира и онлайн състезание. То става през състезателната (judge) система, която извършва автоматизирана оценка на всяко изпратено от децата решение. След края на състезанията, те стават достъпни за практика отново през системата judge.softuni.bg и всеки, който има желание може да изпрати решение на езика C++ или на езика C#. За да практикувате в системата трябва да имате валидна регистрация, която можете да направите от този линк.

Алго академия за състезатели по програмиране

Telerik Academy има още една инициатива, която подготвя състезатели за българските и международните олимпиади и състезания по информатика – инициативата Algo Academy. Тази инициатива е за малки и големи ученици (от 3-ти до 12-ти клас) и събира в София всеки месец за 2-3 дни учениците от цяла България. Algo Academy подготвя най-силните ни информатици чрез редица лекции, състезания и задачи. През изминалата година всички български медалисти от международната олимпиада по информатика бяха участници в Algo Academy.

Ако сте родител, не пропускайте шанса да запишете детето си в някоя от нашите безплатни образователни инициативи. То може да се окаже новият Бил Гейтс, Стийв Джобс или Марк Зукербърг. За повече информация: http://kids.softuni.bg и https://softuni.bg.

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT