Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Студенти от софтуерната академия пренасят безплатните курсове по уеб разработка в Пловдив и в Своге!

Софтуерната академия се разраства! Вече имаме последователи в Пловдив и в Своге. Скоро ще обявим и официално инициативата за доброволно организиране на курсове по учебните програми и материали на академията из цяла България. Мисията ни е повече хора в България да се захванат с професията софтуерен инженер, да живеят добре и да спомогнат да направим България силициевата долина на Европа. Ценностите, които изповядваме в академията (качествено образование, безплатно, съвременни технологии, много практика, екипна работа и свободно споделяне на знания) вече родиха своите първи плодове: ентусиасти от академията организират и провеждат курсове по програмиране и уеб технологии в няколко града извън София.

140 души учат HTML и уеб технологии в Пловдив

HTML-course-at-FMI-Plovdiv-Feb-2013

Организатор на курса по уеб технологии в Пловдив е Михаил Петров, студент и лектор в софтуерната академия. Домакин на тази прекрасна инициатива е ФМИ-Пловдив.

Курсът следва учебната програма на софтуерната академия, но е допълнен и адаптиран от пловдивския екип млади уеб разработчици, които споделят идеята за свободно образование по разработка на софтуер.

Официален сайт на курса по HTML в Пловдив е:

http://updata.cloudvps.bg

Поради огромния интерес местата свършиха още в първите часове след като курсът беше обявен. надяваме се да има и следващо издание, за да могат да се запишат всички желаещи да се обучават безплатно на HTML, CSS, уеб технологии и правене на уеб сайтове.

Напомняме на всички, че безплатните курсове по програмиране и уеб технологии в софтуерната академия на Телерик могат да се карат онлайн, така че ако във вашия град няма подходящ курс, можете да се обучавате по Интернет, да предавате домашни през учебната система на академията, да намирате решения на задачи и проекти във форума и да се явите на присъствени изпити за сертификация на място в академията в София.

Безплатен HTML курс в ПГ “Велизар Пеев” в Своге

HTML курс - СвогеОрганизатор на HTML курса в Своге е студентът от софтуерната академия Кристиян Петров. Учебната програма включва HTML основи, CSS и правене на уеб сайтове. Курсът е предназначен за гимназиални ученици и се провежда с подкрепата на местна гимназия. Инициативата си няма сайт, но има Facebook група: http://www.facebook.com/groups/419648818112006/.

Свободно образование за софтуерни инженери

Да пожелаем успех на колегите, които споделят идеите на свободното образование и дават личен принос към каузата “да изградим нанови качествено образование в България” и се борят заедно с нас да направят България по-хубаво място за живеене като подаряват знания, умения, професия и работа една от най-престижните професии в света – софтуерен инженер.

Ако някой се е вдъхновил и иска да направи курс по програмиране или уеб технологии в своя роден град, нека да се свърже с нас по e-mail: info [кл@мба] softuni.bg.

Comments (6)

6 Responses to “Студенти от софтуерната академия пренасят безплатните курсове по уеб разработка в Пловдив и в Своге!”

  1. Браво!
    И само напред!

  2. Жалко, че местата са свършили толкова бързо..

  3. anon says:

    Инициативата е хубава но защо точно “най-лесната” част от уеб, все си мисля че има много по-интересни неща които можете да демонстрирате 🙂

  4. Чудесна инициатива!

  5. Чудесна инициатива!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT