Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатен курс по дигитален маркетинг и оптимизация за търсещи машини (SEO курс)

Курс по дигитален маркетинг & SEO @ СофтУниЗа всички фенове на дигиталния маркетинг и изграждането и промотирането на уеб сайтове и уеб съдържание в СофтУни започваме нов безплатен курс “Дигитален маркетинг и SEO (оптимизация за търсещите машини)”. Курсът е подходящ за ентусиасти с интереси към уеб маркетинг, реклама и връзките с обществеността (PR), уеб специалисти и разработчици, копирайтъри, блогъри, маркетолози и фенове на Интернет медиите.

Какво ще научите безплатно от SEO курса?

От курса ще научите как работят търсещите машини и търсачката Google, как да изграждате SEO-friendly уеб сайтове, как да оптимизирате вътрешно сайта за търсещите машини (вътрешно SEO), как да изградите оптимизиран за търсачките сайт с WordPress и други CMS системи, как да пишете добри авторски статии и публикации (копирайтинг), къде да ги публикувате, за да създавате външни линкове към вашия сайт. Ще се научите и как да генерирате съдържание, как да го форматирате и оптимизирате за търсене в уеб, как да построявате външни препратки (link building), видовете линкове и тяхната тежест, какво е ранк на уеб сайт и как да го измерваме и наблюдаване, как да промотираме сайтовете си в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn и други), как да постваме в блогове, форуми и социални мрежи, как да бъдем харесвани в социалните мрежи, за да имаме авторитет, как да управляваме онлайн репутацията на нашите сайтове, блогове, форуми и страници в социални мрежи (ORM), как да се справим с негативните коментари и мнения, как да поддържаме онлайн репутацията позитивна. Ще се запознаете с какви инструменти можем да използваме в нашата SEO работа и какво ни помагат Google Analytics, Google Webmaster Tools, rank checkers, keyword analyses, content checkers, link analyzers и как да правим мониторинг и анализ на резултатите от търсене в световните търсачки. Ще научите и повече за видео маркетинга и имейл маркетинга и как можем да ги използваме в наша услуга. Курсът завършва с практически курсов проект, в който всеки участник създава един или няколко сайта и ги оптимизира за SEO и промотира според добрите практики в SEO индустрията.

Учебен план на безплатния SEO курс

 • Въведение в курса
 • Въведение в дигиталния маркетинг и SEO
 • Вътрешна оптимизация на уеб сайт (On-page Optimization)
 • Качествено съдържание и копирайтинг (Copywriting)
 • Изграждане на линкове (Link Building & Off-page Optimization)
 • Brand & Trust сигнали за търсачките
 • SEO инструменти (SEO Tools)
 • Маркетинг в социалните мрежи (Social Media Marketing)
 • Платена Интернет реклама (Pay Per Click)
 • Маркетинг по имейл (Email Marketing)
 • Видео маркетинг (Video Marketing)
 • Управление на онлайн репутацията (ORM)
 • Консултации по проектите
 • Защита на практическия проект

Изисквания

В курса могат да участват ученици, студенти, работещи и безработни с интереси към уеб технологиите и Интернет маркетинга. Препоръчително е да имате добра компютърна и езикова грамотност и да бъдат сериозни и мотивирани. Курсът включва сериозни домашни и проекти, за които трябва да разполагате с достатъчно свободно време.

Преподавателски състав

В лекторския състав участват известни български SEO специалисти с опит в организирането на обучения в областта на информационните технологии: Огнян Младенов, Геннадий Воробьов, Калин Каракехайов, Константин Бъчваров, Едуард Димитров и други.

Къде и кога ще се проведе SEO курса?

Безплатният SEO курс стартира на на 28.03.2015 от 10:00 часа в учебна зала Inspiration в СофтУни (ул. Тинтява 15-17, ет. 2). Курсът ще се проведе в рамките на 3 месеца и ще включва лекции, упражнения, домашни задания и финален проект.

Предлагаме онлайн и присъствено обучение

Курсът по SEO е безплатен и можете да участвате присъствено или онлайн. Присъственото участие изисква да посещавате курса в София учебна зала Inspiration и да работите върху упражненията, домашните и проектите в клас и вкъщи. Онлайн обучението изисква да гледате видеозаписите от учебните занятия, които ще се публикуват за свободно гледане на сайта на курса, да работите в къщи по домашните и по курсовия си проект и ако имате желание да защитите проекта си на живо в София или онлайн чрез Skype видео разговор, за да получите сертификат. Защитата на проекта и издаването на сертификат при покрити изисквания струва 200 лв. Можете да се възползвате от промоционална цена от 100 лв. за защита на проект и издаване на сертификат, ако заплатите до 6 април.

Сертификати

Участниците в курса, които са предали всички домашни в срок и са разработили и защитили с отличие курсовите си проекти, ще получат сертификат за успешно завършен курс по “Дигитален маркетинг и SEO”. Сертификатът се издава в уверение на това, че сте усвоили в детайли и с необходимото разбиране и практика учебния материал. Сертификати за участие (без постигнати резултати) не се издават.

Как да се включим?

За да се включите в курса, е необходимо да се регистрирате безплатно на неговия уеб сайт. Местата в присъствена форма на обучение са ограничени.

Comments (12)

12 Responses to “Безплатен курс по дигитален маркетинг и оптимизация за търсещи машини (SEO курс)”

 1. Трябва ли да си носим компютри или в залата има ?

 2. Да, носете си лаптопи. В залата има компютри, но няма да стигнат за всички. Те са за хората, които нямат лаптоп.

 3. Съжалявам за въпроса тука,но искам да попитам..
  Понеже пише: Записани присъствено: 215 (Лимит: 215) това означава. че няма повече места за присъствие на лекциите и упражненията ли? Защо имам голямо желание да участвам присъствено и възможно ли е да идвам на занятията свободно

 4. Да, свършиха местата, бяха само 215

 5. Здравейте, във връзка с провеждащи се от Вас онлайн курсове по Интернет маркетинг, интересува ме към дата 8.10.2015 има ли такъв и ако ли не, кога планирате да има за в бъдеще.

  Предварително благодаря.

  Поздрави,
  Галина Трифонова

 6. nakov says:

  За нови курсове следете FB страницата на СофтУни: https://www.facebook.com/softwareuniversity.

  Курс по дигитален маркетинг не е плануван до края на 2015 г.

 7. Мая says:

  Здравейте,

  Бих искала да попитам дали планирате още едни такъв курс през 2016г. и през кой месец?

  Благодаря предварително,
  Мая

 8. Deyan Petrov says:

  Здравейте!
  2017 ще има ли нов курс?

 9. Ivan Dimitrov says:

  Здравейте, а да очакваме ли подобен курс през 2019, тъй като изтървахме записването за 2018 октомври, ако не се лъжа беше?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT