Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Пътят на Наков като предприемач – видео от StartUP@Blagoevgrad 2015

Напоследък все ме канят да съм лектор по стартъп събития, да разказвам за моя път като предприемач, какви фирми съм стартирал, къде съм се справял, къде съм се провалял, какво съм научил по пътя, да вдъхновявам младите, да им давам кураж и да подпомагам развитието на предприемаческа култура. Всъщност аз станах предприемач по неволя. Никога не съм бленувал да имам собствена фирма, да ”работя за себе си” и подобни измишльотини. Просто исках да създам истинско образование за софтуерни инженери. Исках го толкова много, че се наложи първо да напусна като преподавател в Софийски университет и да си направя фирма за обучения на програмисти (НАРС). Не потръгна твърде добре и след няколко години отидох в Телрик, за да вдъхновя проекта “Софтуерна академия на Телерик”. Там постигнахме много, променихме трайно ИТ индустрията и обучението на програмисти и ИТ специалисти, но не можах да стигна до крайната си цел. Наложи се пак да следвам мечтата си за мащабна промяна чрез качествено образование за софтуерни инженери, професия и работа за хиляди млади хора и стигнах до идеята за Софтуерния университет (СофтУни). Гледайте видеото и слайдовете, в които разказвам историята си на предприемач: от малките инициативи в училищна възраст до Софтуерния университет.

Видео – пътят на Светлин Наков като предприемач

Слайдове – предприемаческия път на Светлин Наков – StartUP@Blagoevgrad 2015

Comments (4)

4 Responses to “Пътят на Наков като предприемач – видео от StartUP@Blagoevgrad 2015”

 1. Justice says:

  “и подобни простотии” – жалко е да се види подобен език от човек на такава позиция.

  • Самуил Стефанов says:

   Наков е откровен. Стилът му на говорене, макар и леко пасивно агресивен, е забавен, интригуващ и определено привлича вниманието на слушателите си. Лектори в чуждите университети правят същото, целта все пак е да бъдат изслушани, а не да рецитират текст.

 2. Йордан says:

  така се изразява той Наков, предполагам “подобни клишета” по пасва

 3. От скоро работя в IT компания във Варна и малко или много се запознах с работния процес в бранша и за мен един човек въпреки високия си професионализъм на работа, може да си позволи неформален изказ до определена степен. Все пак с подобен изказ и поднасяне на информация по интересен начин, студентите биват заинтригувани и мотивирани.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT