Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Светлин Наков за ИТ образванието пред ТВ+ … и още няколко телевизионни участия

Наскоро (септември 2016) участвах в едно предаване в ТВ+ и разказах за моята визия за ИТ образование, за дигиталните професии, за бъдещето на ИТ индустрията, за Софтуерния университет (СофтУни), професиите, преподавателите и подготовката на качествени програмисти, ИТ специалисти и дигитални маркетинг специалисти и пътя към дигитализация на цялото общество, наред с образователните предизвикателства на дигиталния свят.

И понеже не съм блогвал скоро, споделям и още едно телевизионно участие (от юли 2016) – за липсата на ИТ специалисти през телевизия “Европа”.

И като съм почнал да шервам, споделям и едно по-подробно интервю от ИТ конференцията на JobTiger (юли 2016).

Споделям още и един разказ за моя път на ИТ предприемач (юни 2016).

Имах и едно участие в StartUp Grind (август 2016).

И няколко думи за Софтуерния университет (СофтУни) от януари 2016.

През октомври 2016 говорих за ИТ сектора и развитието на технологиите, недостигът на кадри за софтуерната индустрия, бъдещето на ИТ професиите и пътят на България към силициевата долина (20.10.2016 г., в студиото на телевизия Bloomberg България).

Участвах и в шоуто на комика Боги Бейков с едно свежо интервю за СофтУни, технологии и бъдещето на дигиталния свят:

Участие в BiT телевизия

http://www.bitelevision.com/svetlin-nakov-chovek-tryabva-da-uchi-pokraj-uchilishteto-a-darzhavata-da-otdrapne-monopola-ot-obrazovanieto/

Участие в “Update” по Bloomberg TV – за роботите в бъдещия свят

Comments (3)

3 Responses to “Светлин Наков за ИТ образванието пред ТВ+ … и още няколко телевизионни участия”

  1. Fin says:

    – “Ще продължава да расте недостига на софтуерни и ит кадри и за вбъдеще” – сега беше златният момент да внесем програмисти от Украйна (45 млн. население) не знам защо го пропуснахме. Пишат на кирилица (проблем за чужденците), ниска езикова бариера и не се занимават с тероризъм.

    – по отношение на малките деца в почти всички държави от златният милиард започват училище на 6 г. възраст (за Германия, Великобритания, САЩ и Япония съм сигурен). Ако и у нас бе така нуждата от места в детските градини щеше да е с 1/4 по-малка (казвам го защото сте млад баща и знаете какъв ужас е да се вредиш за детска градина). Ние нали сме супер умни започваме една година по-късно училище… вместо да имаме 1 година повече трудов стаж.

    Успехи и занапред!

  2. Стефан says:

    А не започнаха ли да стават твърде търсени програмистите на фона на другите IT специалности? Виждам много зле направени неща като маркетинг реализация, лиспа на тестване и модерен дизайн, но добре написани като код. Струва ми се, че заради голямото търсене на програмисти, някои хора, които имат други по-важни качества се насочват към програмирането и скоро ще има глад за други специалисти…

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT