Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Наков: пътят на един олимпиец към образованието по програмиране и Софтуерния университет (СофтУни)

На 21 декември се проведе шеста годишна олимпийска среща на Олимпийското сдружение, което обединява настоящи и бивши национални състезатели по информатика, математика, физика, астрономия, химия, биология и математическа лингвистика, учители и деятели за подготовката за олимпиадите. Беше изключително приятно да се срещна с голямо количество умни млади хора, успели по своя път (или на които им предстои да успеят), предприемачи, преподаватели, докторанти, учени, … хора от цвета на нацията. Бях поканен и да разкажа моят път след олимпиадите и състезанията по програмиране и с какво се занимавам сега, 15-20 години след медалите по международните олимпиади по информатика.

Светлин Наков: пътят от олимпиадите по информатика към СофтУни

Презентация: пътят от олимпиадите по информатика към СофтУни

Страхотно е, че олимпиадите по програмиране и природни науки и общността около тях продължават да развиват таланти и да им дават поле за изява, защото това прославя България пред света, а след време задвижва икономиката на знанието.

Comments (2)

2 Responses to “Наков: пътят на един олимпиец към образованието по програмиране и Софтуерния университет (СофтУни)”

  1. Дървосекачът says:

    Виа БиАй се срещнах с Вас, г-н Наков (Chapeau !) …и предполагайки че знаете Дир.бг (най-масовият портал…Хеле пък за ТоталноПублични Дискусии !) и Сериозните-му Целево-причинявани Свинства (от тролировачи…инсинуатори…саботажници) – Си позволявам да Ви поподсетя
    – Бихте ли пооправили Нещата с/на Дир.бг платформата ?
    (Успех !)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT