Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Топ имена са новите лектори в СофтУни 4.0

СофтУни достигна поредната си еволюционна стъпка: за четвърти пореден път от старта през 2014 г. обновяваме значимо учебната методика, учебния план и преподавателския състав, за да доставим още по-високо качество на образованието за софтуерни инженери, да отговорим още по-добре на нуждите на работодателите и да направим учебния процес още по-ефективен и да позволим натрупването на практически умения по разработка на софтуер да става още по-лесно, по-фокусирано и по-ефективно, чрез топ преподаватели-експерти от софтуерната индустрия, силен технологичен фокус и много, много практика.

СофтУни 4.0: топ преподаватели, ранна специализация и много практика

За четвърти пореден път в СофтУни обновяваме учебната концепция за подготовка на софтуерни инженери, следвайки поуките от натрупания опит, събраната и анализирана обратна връзка от студенти, работодатели и преподаватели, както и световните тенденции в софтуерната индустрия. Достигнахме “СофтУни 4.0” – четвъртата голяма крачка по пътя към истински качествено, практическо, реално работещо, адекватно на индустрията, образование за софтуерни разработчици, съчетаващо поставяне на дълбок инженерен фундамент с широк набор от практически технологични умения и натрупване на опит чрез практикуване на професията.

Топ преподаватели с десетки години стаж!

Изключително сме горди от нашия преподавателски състав, изграден от топ преподаватели, с десетки години практически стаж в индустрията: много опитни разработчици, технически ръководители, дигитални лидери, технологични експерти, в съчетание с топ лекторски умения и вдъхновение да преподават. Това е новият преподавателски екип за програмата по софтуерно инженерство в СофтУни 4.0:

Топ имената на СофтУни ще преподават това, което работят всеки ден от много години насам, с дълбока експертиза, с хъс и отдаденост: Светлин Наков, Ради Атанасов, Иван Йонков, Николай Костов, Константин Данков, Павел Колев, Ивайло Кенов, Стамо Петков и Веселин Малезанов.

По-голям технологичен фокус за по-бърз старт в кариерата

От години насам в СофтУни се предлагат няколко технологични специализации, които съответстват на най-търсените професии в софтуерната индустрия:

В новата програма “СофтУни 4.0” специализацията е възможна още от самото начало: ако запишете да учите примерно Java, всички курсове и модули ще бъдат насочени към Java платформата и свързаните с нея технологии. В по-старите образователни идеологии в СофтУни поставяхме по-широка основа и учехме няколко езика за програмиране и софтуерни технологии паралелно с цел по-информиран избор за учащите, но това се оказа, че не работи добре.

Студентите искат да учат по-малко езици и технологии, но по-задълбочено, за да добият по-бързо минималните умения за кариерен старт в софтуерната индустрия, и след като започнат работа, чак тогава да доизградят уменията си чрез продължаващи обучения. Именно това влиза в концепцията на “СофтУни 4.0”: повече технологичен фокус, от старта с програмирането до започването на работа.

Пътят на студента преминава, както и преди, от безплатния курс “Основи на програмирането, през подготвителния Tech модул и избор на професия, до професионалните модули и започване на работа:

Как да се запиша в СофтУни?

Кандидатствайте в СофтУни от https://softuni.bg/apply. Всеки може да се запише. Първо преминавате безплатния курс “Основи на програмирането” и ако ви хареса, ако се справяте добре, ако ви е интересно, ако се запалите по програмирането, ако прецените, че тая работа е за вас, продължавате напред. Опитайте безплатно!

Comments (0)

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT