Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Академията на Телерик за ученици събира 110 ученици на безплатно обучение в София утре

Близо 110 ученици и учители се събират в София утре за тридневно безплатно обучение по практическа разработка на софтуер и за тренировка за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Инициативата е на Светлин Наков, дългогодишен състезател по програмиране и многокретен шампион в национални и междунаровни състезания и олимпиади, и е подкрепена от фирма Телерик, като част от инициативата за безплатно обучение “Академия на Телерик”.

Целта на проекта е да се възстановят кръжоците по програмиране, които се провеждаха в окръжните градове преди 20 години, но този път в по-ефективен формат и на национално ниво. В продължение на 8 месеца по 3 дни всеки месец учениците ще бъдат обучавани безплатно от д-р Светлин Наков и неговия екип на практическа разработка на софтуер и ще бъдат подготвяни за теста по информационни технологии, който дава 70% от оценката на финалния кръг на националната ИТ олимпиада.

Учебната програма предвижда запознаване с програмирането с езика C# и платформата .NET Framework, бази от данни, софтуерно инженерство, разработка на уеб приложения, RIA приложения и настолни приложения с най-съвременните .NET технологии.

Всички учебни материали и видеозаписи от обученията ще бъдат достъпни за свободно изтегляне от сайта на инициативата: https://softuni.bg.

Comments (1)

One Response to “Академията на Телерик за ученици събира 110 ученици на безплатно обучение в София утре”

  1. Stooge says:

    MногокрAтен шампион се има в предвид предполагам. 😀

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT