Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатни курсове по Web Front-End Development и Software Quality Assurance

От името на Академията на Телерик имам удоволствието да поканя всички талантливи, умни и мотивирани млади хора да се включат в няколко безплатни курса по практическа разработка на софтуер, които организираме през пролетта на 2011 г. в София.

Безплатен курс „Web Front-End Development

Курсът „Web Front-End Development“ дава задълбочени познания и умения за разработка на уеб сайтове с HTML, CSS, PhotoShop, JavaScript, jQuery, работа с CMS системи и HTML 5. Курсът се препоръчва на всички млади софтуерни инженери, които смятат да се занимават сериозно с уеб технологии. Курсът изисква ежеседмично предаване на домашна работа и изграждане на две сериозни курсови проекта. Завършилите с отличие ще получат професията „web front-end developer“ и предложения за работа в ИТ индустрията. Курсът ще се провежда в учебната зала на Академията на Телерик от 1.03.2011 г. За повече информация и записване използвайте сайта на курса: http://tiny.cc/frontendcourse.

Безплатен курс „Качествен програмен код“

Курсът „Качествен програмен код“ дава задълбочени познания по изграждане на висококачествен програмен код в процеса на разработка на софтуер. Качеството на кода се разглежда в неговите най-съществени характеристики – коректност, леснота за четене и леснота за поддръжка. Наред с препоръките за изграждане на висококачествени класове, висококачествени методи, коректно организиране на цикли, правилна работа с данни, правилно именуване, правилна обработка на грешки и т.н., се обясняват и демонстрират концепциите на компонентното автоматизирано тестване (unit testing), преработката на съществуващ код и парадигмата „test-driven development“. Курсът се завършва с две практически курсови проекта, включващи преработка на лош код и unit testing. Обучението е силно препоръчително за всеки, който желае да овладее професията „софтуерен инженер“. Учебните занятия ще се провеждат паралелно във ФМИ на Софийски университет и в Академията на Телерик от 16.02.2011 г. / 22.02.2011 г. За повече информация и записване вижте сайта на курса: https://softuni.bg.

Безплатен курс „Software Quality Assurance and Test Automation

Очаквайте в началото на април и курса „Software Quality Assurance and Test Automation“, който подготвя специалисти по управление на качеството и автоматизирано тестване и дава професията „QA инженер“. Завършилите с отличие ще получат предложения за работа в индустрията.

Изисквания за всички курсове

Тъй като разполагаме с ограничен брой места за всички курсове (учебна зала за 50-70 души), само силно мотивирани и много сериозни кандидати ще могат да участват. Ако кандидатите за даден курс са прекалено много, ще бъдат филтрирани с приемни изпити. Могат да участват ученици и студенти. Участниците, които не предават в срок домашното си, ще отпадат от безплатните обучения. Моля, регистрирайте се за участие в курсовете, ако наистина сериозно смятате да се занимавате с тях, т.е. ще посещавате редовно всички учебни занятия и ще отделяте допълнително вкъщи поне по 15-20 часа седмично за период от 4-5 месеца.

Преди започване на курсовете ще бъде обявено класирането на кандидатите. Не всички записани ще бъдат приети за участие. Пожелавам успех на всички!

Comments (12)

12 Responses to “Безплатни курсове по Web Front-End Development и Software Quality Assurance”

 1. Николай says:

  Здравейте,

  възможно е да се кандидатства за два курса към Академията?

 2. Nakov says:

  Да, може да участвате в няколко курса едновременно, стига да проявите сериозно отношение към всеки от тях.

 3. Петков says:

  Здравейте г-н Наков,
  Искам да ви попитам за възрастта при кандидатстване за курсовете.
  Понеже пишете, че трябва да са мотивирани млади хора и млади софтуерни инженери и затова искам да ви попитам дали прилагате някаква възрастова граница с оглед на това, че аз съм около 40 годишен, за съжаление сега се реших и се интересувам от подобни курсове, заради предоставените възможности за реализация в ИТ сектора и поради създалата се конюнктура в страната.

 4. nakov says:

  Ами запишете се, а ако кандидатите са твърде много ще правим отсяване, най-вероятно с някакви изпити. Още не сме взели решение какви точно.

 5. Петков says:

  Здравейте г-н Наков,
  Може би не се изразих правилно, но искам да уточня, че нямам никакви познания в работата с различните програмни кодове/продукти и затова се опитвам да разбера до колко човек в моето положение може да навлезе в материята и да не ви губи времето в курсовете, още повече, че желанието за тях е голямо.
  Споменах това, понеже във вашия отговор има упоменати “някакви изпити”.
  Регистрирах се и с желание ще следя организираните курсове, но ще ви помоля да има едно леко уточнение за това какво ниво от познания трябва да имат кандидатите.
  Приятен ден.

 6. Anonymous says:

  Здравейте г-н Наков,
  Интересуваме курсовете,които провеждате,само за студенти от Техническия и Софийския
  университет ли са , или важат и за студенти от други университети, изучаващи специалност информационни технологии.

 7. Борис Гуцев says:

  Здравейте г-н Наков,
  първо искам да Ви поздравя за това което правите, тези БЕЗПЛАТНИ курсове който провеждате са нещо наистина много хубаво.
  Както всички и аз предполагам, че желанието за курсовете е много голямо, затова искам да Ви попитам за курса „Software Quality Assurance and Test Automation“ ориентировъчно, кога ще започне записването.
  Благодаря предварително и Ви желая лек ден.
  Поздрави.

 8. nakov says:

  Търсим предимно млади хора, до 30 години, тъй като останалите по-трудно възприемат (с дребни изключения) и освен това имат много по-високи изисквания от тепърва стартиращите в професията.

 9. nakov says:

  QA курсът ще бъде обявен в този блог след няколко седмици. Може да се абонирате за RSS.

 10. nakov says:

  Курсовете са за всички университети и не само за студенти.

 11. Васил says:

  Ако сън на възраст 25 години и досега нямам опит или образование в тази сфера имам ли вазможност за развитие

  • nakov says:

   да, всеки може да се включи, а дали ще стигне до края зависи от това колко усилия ще положи.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT