Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Cloud for Developers – лекция и видео от MS Days 2012

В последно време доста се занимавам с cloud технологии покрай cloud development курса, който правим с колеги в софтуерната академия. През 2012 г. разработката на софтуер в cloud среда и изобщо cloud технологиите продължават да са основен фокус на повечето технологични конференции. По случая аз бях поканен за лектор на MS Days 2012 (годишната технологична конференция на Майкрософт България за разработчици и ИТ специалисти) за лектор по писане на софтуер с за cloud среда. Моята тема беше съпоставка между различните cloud доставчици по отношение на разработване на cloud приложения: Azure, Google App Engine, Amazon AWS и AppHarbor. В нея разгледах прилики и разлики между различните публични cloud PaaS платформи по отнощение на архитектура, услуги, цени, деплоймънт модел, инструменти за разработка и други параметри. Получи се доста интересна лекция. Само за 1 час успях да покажа и демонстрирам доста неща и вярвам, че видеозаписът ще е интересен на много разработчици.

“Software Development for the Public Cloud Platforms: Windows Azure vs. Google App Engine vs. Amazon Web Services vs AppHarbor” – лекцията на Наков на MS Days 2012

По традиция качвам всички мои лекции, презентации, учебни материали и видео в Интернет за публичен достъп, за да спомагам за разпространение на знанието в ИТ индустрията. И този път няма изключения. Ето я моята лекция за cloud development от MS Days 2012:

 
Ето го и видеото от лекцията “Software Development for the Public Cloud Platforms: Windows Azure vs. Google App Engine vs. Amazon Web Services vs AppHarbor”:
 

Comments (3)

3 Responses to “Cloud for Developers – лекция и видео от MS Days 2012”

  1. Драган says:

    Много добра лекция! 🙂 ДА питам дли ще има някаде качени и останалите лекции от “Дни на Майкрософт”.

  2. nakov says:

    Предлагам ти да питаш самите Майкрософт. Не видях някой от другите лектори да записват видео, но може да не съм обърнал внимание. За лекциите пише във FB групата на MS Days, че щели да ги качат някъде, но не знам къде и кога.

    Наков

  3. Martin Toshev says:

    Страхотна презентация – представя много добро overview на основите PAAS provider-и.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT