Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатен Unity 3D курс @ СофтУни: научете се да пишете игри!

unity-fast-trackСофтуерният университет организира безплатен курс по разработка на компютърни игри с платформата Unity от 18 октомври 2014. Курсът обхваща работа с компютърна графика, физика, използване на Unity API, разработка на игри, деплоймънт на различни устройства, работа с координати, вектори, материали, камери, шейдъри, GameObject, ресурси, материали, писане на скриптове и програмна логика, работа с вход и изход (мишка, клавиатура, touch), трансформации, откриване на колизии, симулация на физика с Rigidbody, работа с GUI форми и диалогови прозорци, работа със сцени и 2D обекти, спрайтове и слоеве, използване на анимация, вмъкване на аудио и други.

Учебна програма на Unity курса

 1. Unity – основи
 2. Работа с GameObject
 3. Колизии и физика
 4. Работа с GUI и форми
 5. 2D графика, физика и работа с частици
 6. Анимации и аудио
 7. По-сложни скриптове и производителност
 8. Практически проект

Курсът за компютърна графика и писане на игри с Unity 3D започва на 18 октомври 2014 г. и продължава около 2 месеца. Изискват се начални умения по програмиране.

Unity 3D безплатен курс @ СофтУниКак да се запиша за Unity курса?

Курсът за гейм разработка с Unity е безплатен. Можете да се запишете от сайта на Софтуерния университет (СофтУни): https://softuni.bg/trainings/fasttracks/details/1059. По желание можете да разработите практически проект и да се явите на изпит в края на курса, за да се борите за сертификат. СофтУни издава сертификати за професионална квалификация само при доказани практически умения, заради което се изискват добро владеене на изучавания материал, доказани умения по програмиране и успешно полагане на изпит. Научете повече от сайта на курса.

Курсът ще се провежда всяка събота от 10:00 часа в учебната зала на Софтуерния университет (СофтУни). Unity курсът може да се посещава присъствено или онлайн.

Какво е Unity?

Unity е платформа за разработка на видео игри (game engine), приложения с компютърна графика, физични симулации и анимация. Веднъж програмирани на C# или JavaScript игрите могат да работят върху различни устройства и операционни системи: Windows, Linux, Mac OS X, iOS, Android, Playstation, Flash.

Comments (8)

8 Responses to “Безплатен Unity 3D курс @ СофтУни: научете се да пишете игри!”

 1. bravo, strahoten i mnogo aktualen engine ste izbrali 🙂

 2. Unity в момента мога да кажа, че е лидерът сред енджините за гейм дивелъпмънт и за графика като цяло. Курсът е must-pass за всеки с интереси около компютърната графика и писането на игри.

 3. Има само 230 места присъствено, останалите ще са онлайн.

 4. Евала, Светльо, подобни курсове доказват, че СофтУни наистина учи хората на cutting edge технологии, unity още не може да догони performance-а на големите engine-и писани на c++, но много силно се развива, има мега мощно community, и най-важното е супер portable – може да си портваш играта за де що има дето могат да се играят игри на него. Курса е супер, с удоволстивие ще го посещавам.

 5. DLC says:

  Поздравления!

 6. Очакваме с нетърпение курса!

 7. Уникално, за България !

 8. Браво за курса!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT