Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Хакатон за мобилни приложения на Стартъп конференцията (Startup Conference 2012)

Предстои най-голямата българска конференция за предприемачество “Startup Conference 2012”. Тя ще се проведе на 17 и 18 ноември 2012 г. в Интер Експо Център, София. Гости на събитието ще бъдат водещи предприемачи, политици, бизнесмени, ръководители на успели фирми, венчър капиталисти и управители на вондове за финансиране на стартиращи компании.

Теми на стартъп конференцията

Основните теми на конференцията за предприемачество са:

  • Държавна подкрепа на предприемачеството
  • Стартъп средата в България
  • Образование на бъдещите предприемачи

Наков – участник в панелна дискусия “Образование за предприемачи”

В рамките на стартъп конференцията ще се проведе дискусия за образование на предприемачите в България с участието на Стани Милев (StartUP Academy), Светлин Наков (Telerik Academy), Вера Петканчич (Junior Achievement), Явор Джонев (Sirma), Дарин Маджаров (Ucha.se).

Хакатон за iOS и Android разработка

Феновете на разработката на мобилни приложения ще могат да участват в хакатон за разработка на мобилни приложения, организиран от софтуерната компания Бианор и фондът за инвестиции Eleven. Той представлява събиране на разбирачи от областта на мобилната разработка, които ще кодят на място, иновативни мобилни проекти под наставлението на експертите от Бианор.

Хакатонът е прекрасно място да се запознаете с колеги от мобилната разработка, да споделите технически проблеми и да намерите решения, да размените експертен опит и да се консултирате с менторите.

Изискването за участие в хакатона е да имате ненулев опит с разработката мобилните приложения. Първите 10 регистрирани участници ще могат да участват безплатно. За да се възползвате от тази възможност, свържете се с организаторите  като предоставите промоционалния код “coupon-mobile-hackaton-nakov-blog”.

Хакатон за Windows 8 – WOWZAPP 2012 Sofia

За любителите на хакатоните, Майкрософт организират най-мащабното събитие за Windows 8 хакери – WOWZAPP 2012. Българското участие в събитието ще се отбележи с хакатон за Win8 разработка в периода 9-12 ноември 2012 г. в офиса на Елевън (бул. Гурко 4, етаж 2). В първия ден ще се проведе безплатно обучение за Windows 8 разработка с JavaScript, HTML5, C# и XAML. Ще ни гостува вносен обучител от Майкрософт (Karl Davies-Barett), който ще показва добри практики за правене на Win8 приложения. За повече информация прочетете официалната покана за WOWZAPP 2012 Sofia.

Comments (1)

One Response to “Хакатон за мобилни приложения на Стартъп конференцията (Startup Conference 2012)”

  1. Taras says:

    I think Azure isn’t really BaaS (backend as a service), it’s still more of PaaS or IaaS (platform or infrastructure). Ready BaaS solutions usually provide SDK and APis that are ready for development, check out Kinvey, Parse, StackMob, CloudMine, QuickBlox.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT